"Terör örgütü yol kesip asker kaçırma cesaretini nereden buluyor?"

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesip kontrol yapan ve 4 askeri kaçıranların bu cesareti nerden bulduğunu sordu.

Google Haberlere Abone ol
"Terör örgütü yol kesip asker kaçırma cesaretini nereden buluyor?"

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesip kontrol yapan ve 4 askeri kaçıranların bu cesareti nerden bulduğunu sordu. Yavuz, “Bu yol kontrolünü terör örgütü neye göre yapıyor. Devletimiz burada niye yok? Bunu sorgulamak istiyoruz.” dedi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, 30 yıla aşkındır hiçbir hükümet ve iktidarın terör örgütünün bitirilmesi için çaba harcamadığını ileri sürdü. Başlatılan çözüm sürecinden şehit aileleri ve gaziler olarak rahatsız olduklarını dile getiren Yavuz, sürecin başladığı günden itibaren terör örgütünün tehditlerinin arttığını ifade etti. Yavuz, “Şehit aileleri olarak şehitlerimizin gelmemesinden mutluyuz ve memnunuz. Maalesef terör örgütünün yandaşları, Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eder ve Türk Milleti’ni tahrik edercesine konuşmalar yapıyorlar. Eylem ve söylemleriyle bizleri tahrik ediyorlar. Şehit aileleri ve gazilerini incitiyorlar. Devletimiz buna önlem alınmıyor.” diye konuştu.

Doğuda terör örgütü mensuplarının tahriklerinin arttığını kaydeden Yavuz, şunları söyledi: “2 -3 gün içinde Hakkari’de terör örgütü yandaşları, terör örgütünün mezarlıklarının tahrip edildiğini belirterek, Hakkari’de sokak gösterileri yaptılar. Polisimiz ve güvenlik güçlerimiz tahrik edercesine gösterilerde bulundular. Terör örgütü uzun namlulu silahlar polisimize güvenlik güçlerimizi ve askerimize uzaktan ateş açılarak, halkımıza silah kullanmaya başladılar. Emniyet güçlerimiz ve askerlerimiz tecrübeli oldukları için terör örgütlerinin tahriklerine gelmediler. Orada iki tane terör örgütü mensubu öldürüldü. Onu da emniyet güçlerimizin üzerlerine atmaya çalışıyorlar. Kendileri tarafından öldürüldü ama emniyet güçlerimizin üzerine atılmaya çalışılıyor. Bunu da bahane ederek, diğer illere yaymaya çalışıyorlar. Diyarbakır’da sokaklar kan gölüne çevrildi. Kan dökülmedi ama milli servete zarar verildi.”

Terör örgütüne karşı mücadele edilerek, bu tavizlerin verilmemesini istediklerini belirten Yavuz, 4 askerin kaçırılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “4 tane askerimiz yol kontrol yapılarak kaçırıldı. Bu yol kontrolü terör örgütü neye göre yapıyor. Devletimiz burada niye yok. Bunu sorgulamak istiyoruz. Terör örgütü yüzlerce aracı durdurup kimlik kontrolü yaparken devletimiz nerede. Bunu sorgulamak istiyoruz. Burada eksiklik var. Bunun giderilmesi için devletin var gücüyle gücünü hissettirmesi lazım. Halkımıza devletin orada olduğunu hissettirmesi lazım. Terör örgütüne karşı mücadele edip bu tür hareketleri yapacak tavizlerin verilmemesini istiyoruz. 4 tane askerimiz kaçırıldı. Şehidimiz gelmiyor diye seviniyoruz, ama 4 tane askerimiz kaçırıldı. Ama bunlar gücünü ispatlamak ve varız demek için 4 tane askerimiz dağa çıkarıldı ve 2 -3 saat sonra serbest bırakıldı. Terör örgütünün nerede yapılandığı ve nerede yuvalandığı tespit edilmektedir. Biz devletimizin huzurunu kaçıracak eylemlerde ve söylemlerde bulunan kişilerin yakalanarak hak ettiği cezaların verilmesini istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar