Terör örgütü yandaşları Fatih’i savaş alanına çevirdi

Fatih’te izinsiz gösteri yaparak işyerlerine zarar veren terör örgütü yandaşlarına müdahale eden polis, bazı şüphelileri gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü yandaşları Fatih’i savaş alanına çevirdi

Fatih’te izinsiz gösteri yaparak işyerlerine zarar veren terör örgütü yandaşlarına müdahale eden polis, bazı şüphelileri gözaltına aldı. Polis, molotof bombası yapımında kullanılan bidonlar dolusu benzin ele geçirdi. Olay yeri inceleme ekipleri de kundaklanan banka şubesi ile işyerlerinde inceleme yapıyor. Göstericiler, bir banka şubesini ateşe verdikten sonra işyerşerine saldırarak ortalığı savaş alalanına çevirdi.

Kumkapı’da çadır kuran terör örgütü yandaşları saat 05.30 sıralarında yasadışı gösteri yapmak istedi. Banka ve işyerlerine taşla saldıran göstericilere çevik kuvvet ekipleri, biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisle göstericiler arasında uzun süre çatışma yaşandı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Polisten kaçan terör örgütü yandaşları Sahil Kennedy Caddesi’ne çıktı. Polis burada yakaladığı bazı şüphelileri gözaltına aldı. Ekip otosunda bindirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

Polis, bölgede yaptığı araştırma ve operasyonlarda molotof bombası yapılında kullanılan bidonlar dolusu benzin ele geçirdi. Olay yeri inceleme ekipleri de göstericilerin ateşe verdiği banka şubesi ile diğer işyerlerine inceleme başlattı. Banka şubesinin içerisindeki kaldırım taşları, kırılan camlar ve hasar gören eşyalar dikkat çekti. Polis ayrıca örgüt yandaşlarının çadır kurduğu toplanma yerini de emniyet şeridiyle çevirerek incelemeye aldı. Olay yerindeki duvara asılan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri dikkat çekti.

Kumkapı bölgesindeki gerginlik devam ederken polisin de önlemlerini artırdığı görülüyor.


CİHAN

Yorumlar