Terör örgütü PKK'dan referanduma ilk tepki

Terör örgütü PKK, desteklediği 'Hayır' kampanyasının kaybetmesini bir "kazanç" olarak nitelendirdi. Silahlı terör örgütü olduğunu unutarak açıklama yapan KCK, "hükümetin meşruiyeti kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü PKK'dan referanduma ilk tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK-KCK'nın desteklediği 'Hayır' kampanyasının kaybetmesi örgütü de üzdü. Silahlı terör örgütü tarafından yapılan açıklamada ironik bir şekilde, "Hükümetin meşruiyeti kalmamıştır" denildi. Örgütün yayın organları üzerinden yayılan açıklama metni Türkiye'de de 'Hayır' kampanyasını destekleyen internet siteleri üzerinden "resmi kurum açıklaması gibi" yayınlandı. 

AK Parti ve MHP ittifakının kaybettiği ileri sürülen terör örgütününün açıklamasında, "OHAL koşullarında yapılan baskılar ve hilelere rağmen resmi açıklamalarda bile Evet’in yüzde 51 olarak gösterilmesi, Hayır’ın Türkiye genelinde en azından yüzde 55 oranıyla kazandığının itirafı olmuştur. Sandıkların açılmasıyla birlikte AKP'ye bağlı Anadolu Ajansı’nın evetleri yüzde 65 civarında göstermesi, toplumun evete alıştırılarak yapılan hilelerle evetin yüzde 51’e çıkarılması oyununun bir parçası olarak planlanmıştır. AKP'nin erken zafer ilan etmesi de Hayır’ın kazanması gerçeğinin önü alınmak için yapılmıştır." denildi. 

HDP ve terör örgütünün büyük oranda destek kaybettiği Doğu ve Güneydoğu'nun her ikisinden de yüzde 54'ün üzerinde 'Evet' oyunun çıkmasını görmezden gelen terör örgütü buna rağmen, "Türkiye'nin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamını belirleyen Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesi, Ankara gibi tüm büyük şehirlerde ve Kürdistan'da hayır oylarının yüksek çıkması AKP-MHP iktidarının çok büyük kaybettiğini göstermektedir. AKP-MHP iktidarı çok büyük kaybettiği gibi, Türkiye'yi bölenlerin de kendileri olduğu netleşmiştir. Öte yandan bir seçimde bu bölgelerde ve büyük şehirlerde yüzde 50’nin altında oy alan hiçbir siyasi güç ve ittifakın Türkiye genelinde kazanması mümkün değildir." dedi. 

Terör örgütü, Kürtler içinde kaybettiğini inkar ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: AKP iktidarı ve Kürt halkına karşı özel savaş yürütenlerin şehirlerin yıkılması, bunun yarattığı göçler ve yapılan ağır baskılar ortamında sandığa gidemeyen yüzde 10’luk bir seçmene dayanarak HDP’nin Kürdistan'daki oylarının, görece rahat koşullarda gerçekleşen 7 Haziran seçim sonuçlarından yüzde 5 ya da yüzde 10 oranında azaldığı söylemlerinde bulunmaları, Kürdistan'da yaşadıkları başarısızlığı örtmekten başka bir değer taşımamaktadır. 

Yorumlar