Terör örgütü 4 askeri kaçırdı, bir polis son anda kurtuldu

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 astsubay başçavuş ile 2 uzman çavuş olmak üzere 4 güvenlik görevlisini kaçırdı.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü 4 askeri kaçırdı, bir polis son anda kurtuldu

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 astsubay başçavuş ile 2 uzman çavuş olmak üzere 4 güvenlik görevlisini kaçırdı. Örgüt 6 aracı da ateşe verdi.

PKK mensupları, geçen hafta terör örgütünün kuruluş yıl dönümünü kutladıkları Lice'nin Fis Ovası'nda karayolunu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. Yüzü kapalı örgüt mensupları ilk önce iki otomobil ile bir pikabı, daha sonra 3 aracı ateşe verdi. Ardından kimlik kontrolü yapan PKK, asker olduğunu olduğunu öğrendiği 4 güvenlik görevlisini kaçırdı.

Yüzleri kapalı örgüt mensupları, güvenlik güçlerini Fis Ovası'nda bulunan ormanlık alana götürdükten bir süre sonra yolu trafiğe açtı. Bu gelişmeler üzerine güvenlik güçleri bir yılın ardından bölgeye operasyon düzenledi. Fis Ovası'na çok sayıda asker sevk edildi. Lice'nin Fis Ovası'nda daha önce iki asker, bir sağlık teknisyeni de kaçırılmıştı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETMEDİ İDDİASI

Bu arada terör örgütü ya da yandaşlarının Bingöl-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Fis Ovası'nda yolu trafiğe kapattığı bilgisi üzerine çok sayıda askeri araç, bölgeye yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Kocaköy -Lice kavşağına geldi. Örgüt mensuplarının bölgede olduğunu ve zaman zaman yol kesme eylemleri yaptığını bilen güvenlik güçlerinin yol kapamaya müdahale etmediği iddia edildi.

Örgütün arama noktasından sonra Kocaköy kavşağına gelen bazı şoförler güvenlik güçlerine PKK'nın askerleri alıp götürdüğü bilgisini verdi. Bunun üzerine yapılan araştırmada 4 rütbeli askerin kaçırıldığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, patlama ihtimaline karşı sinyal kesici araçlarla bölgeye gitti. Kaçırılan askerlerin kurtarılması için başlatılan operasyon devam ediyor.

Bu arada Bingöl'den Diyarbakır'a gelmekte olan bir polis memuru da terör örgütü tarafından kaçırılmaktan son anda kurtuldu. Örgütün arama noktasına takılan polis memuru, fark edilmedi. Bir süre kendisinden haber alınamayan polis memuru, daha sonra Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne gelerek kaçırılma olayıyla ilgili bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar