'Terör gündemi'yle toplanan MGK 6 saat sürdü

'Terör gündemi'yle toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Genelkurmay Başkanı Akar, toplantıya çitf çantayla katılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Terör gündemi'yle toplanan MGK 6 saat sürdü

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın toplantıya çift çantayla katılması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 14.50'de başlayan MGK toplantısı 6 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda terörle mücadele ana gündem maddesi olarak ele alındı. İstanbul ve Ankara'daki terör saldırılarının ardından alınması planlanan tedbirler ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden terör operasyonları detaylı olarak masaya yatırıldı. Toplantıda, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de yürütülen terör operasyonlarında gelinen nokta ele alındı.

'Terör gündemi'yle toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Genelkurmay Başkanı Akar, toplantıya çitf çantayla katılmıştı.

Suriye'de yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, Musul'u terör örgütü DAİŞ'ten kurtarma operasyonu da değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılan isimler şöyle: "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, MGK Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MGK Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Şenol Alpaslan ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan."

TOPLANTIDA TERÖR KONUŞULDU, AÇIKLAMA YAPILDI

Toplantının birinci Gündem maddesini, terörle mücadele ve bombalı terör saldırıları oluşturdu. Bu çerçevede terör örgütü PKK ve kontrolündeki örgütlerin Ankara'da düzenlediği iki bombalı saldırı ve bağlantıları kapsamlı olarak toplantıda ele alındı. Silopi, Cizre, Sur, Bağlar, Nusaybin ve Yüksekova'da meskun mahallerden terör ögrütünün temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlar da toplantıda değerlendirildi. Terör örgütü IŞİD'in İstiklal Caddesi ve Brüksel'deki terör saldırıları da toplantınının gündeminde yer aldı. 

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada şöyle denildi: "Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel'de yaşanan terör eylemlerinde farklı gayelerle de olsa aynı yöntemlerin kullanılmasının, terörün din, dil, ırk, mekan ve devlet ayrımı yapmaksızın tehdit oluşturduğu, terörün özgürlük ve hak mücadelesi olmadığı konusunda uluslararası kamuoyunda ortak görüş ve işbirliğine varılmasının hayati önemi haiz olduğu vurgulanmıştır."

"Türkiye'nin, çözüm için ısrarla önerdiği terörden arındırılmış güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge uygulamasının hayata geçirilmesinin ne kadar haklı ve önemli bir teklif olduğunun, sorunun çözümünde oynayacağı rolün, yaşanan hadiselerin neticesinde bir kez daha anlaşıldığı ifade edilmiştir."

 "Suriye müzakerelerinde terörist grupların dikkate alınmaması gerektiği ve meşruiyeti olmayan yapıların tek taraflı tasarruflarının hiçbir geçerliliğinin olamayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir. Ayrıca mülteci ve göç meselesinin Suriye içinde çözüme kavuşturulması maksadıyla ülkemizce gündeme getirilen Avrupa Birliğinin de siyasi desteğini haiz önerilerin bir an önce hayata geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur."

 

 

Yorumlar