Terör gazisi, çözüm sürecinden rahatsız

Kayseri’de şehit yakınları ve gaziler, valiliğin düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Terör gazisi Mete Kurt, çözüm sürecinden ve Abdullah Öcalan’ın dışarı çıkarılmasından endişeli olduklarını söyledi. Kayseri Valisi...

Google Haberlere Abone ol
Terör gazisi, çözüm sürecinden rahatsız

Kayseri’de şehit yakınları ve gaziler, valiliğin düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Terör gazisi Mete Kurt, çözüm sürecinden ve Abdullah Öcalan’ın dışarı çıkarılmasından endişeli olduklarını söyledi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün ev sahipliğinde özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler, birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Her masaya bir daire müdürü ya da ilçe belediye başkanının oturması dikkat çekti. Gazi ve şehit yakınları, sorunlarını yetkililere anlattı. Yemek sonrası konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit gelmemesi için çalıştıklarını anlattı. Bunun için birçok çalışma içinde olduklarını belirten Yıldız, bu sorunun kolay bir konu olmadığını söyledi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da her şehit yakını ve gazisinin yaşadıklarından kahramanlık hikayeleri ortaya çıkacağını ifade ederek, "Her birinin anıtını dikmemiz ve onları unutturmamamız gerekiyor. Birileri başka yollarda ölüp birileri de onu unutturmazken maalesef biz devlet ve millet olarak üzerimize düşeni yapıyor muyuz? Bunu sorgulamamız gerekir. Gazi ve şehit yakınlarının mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için çok büyük çalışmalar yapıldı. Ancak bunlar yeterli değil." diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, al bayrağın dalgalanması ve ezanların okunmasını bugüne kadar verilen şehitler ve gazilere borçlu olduklarını ifade etti. Onların geride bıraktıkları için ne yapılırsa yapılsın bir hiç hükmünde olduğunu anlatan Düzgün, "Bu özel günü fırsat bilerek sizlerle beraber olmaya gayret gösteriyoruz. Teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

1999’da Tunceli’de girilen çatışma sonrası iki ayağını kaybeden terör gazisi Mete Kurt, şehit yakınları ve diğer gazi arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirdiklerini anlattı. Çözüm süreciyle ilgili endişeli olduklarını belirten Kurt, bunu Bakan Yıldız’a aktardığını ve Abdullah Öcalan’ın dışarı çıkarılmamasıyla ilgili güvence istediğini kaydetti. Kurt, "Sadece biz değil tüm Türk milleti bu konuda huzursuz. Çünkü verilen tavizlerin sonu gelmiyor." ifadesini kullandı.

İftar programında MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar