Terminal, Bursa’nın misafir odası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente dışarıdan gelenlerin ilk durağı olan Terminal’in Bursa’nın misafir odası olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Terminal, Bursa’nın misafir odası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente dışarıdan gelenlerin ilk durağı olan Terminal’in Bursa’nın misafir odası olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burulaş tarafından işletilen Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Türkiye’ye örnek bir kompleks olması yönündeki çalışmalara hız veren Recep Altepe, Bursa Otogar Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi ile bir araya geldi. Terminal kompleksi içindeki Burulaş Toplantı Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı programda sorunlarını dile getiren Dernek Başkanı Yılmaz Ataş, mevcut mescidin talebi karşılayamadığını belirterek, bölgeye bir cami yapılmasını istedi.
Terminal esnafının en büyük sorununun müşteri sayısı azlığı olduğunu ifade eden Ataş, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir sınırlarına dâhil olacak ilçelerden gelen araçların tek merkez olarak terminalde toplanmasının kendileri için önem taşıdığını vurguladı. Bazı firmaların terminalden boş çıkıp alıp, şehir içindeki bazı noktalardan yolcu aldığını kaydeden Ataş, yine mahalle aralarından yurtdışına kalkan otobüslerin de terminale yönlendirilmesi konusunda gerekli denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.
Terminali Bursa’nın misafir odası olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu nedenle hizmet kalitesinin de en üst seviyede olması gerektiğini ifade etti. Kalitenin artırılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Altepe, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Terminal taksi durağını modern bir görünüme kavuşturduk. Bunun yanında cami projemiz hazır, çalışmaları yakında başlatacağız. Burada kalitenin artırılması noktasında ne isteniyorsa biz varız. Ancak burada esnafa da önemli görevler düşüyor. Bahsedilen sorunların büyük bir kısmının kaynağı da buradaki esnaf. Şehrin farklı noktalarından yolcu alan da mahalle arasından yurtdışına yolcu taşıyan da esnaf. Yakındaki bir kasabaya gidecek araç bile terminalden kalkıyorsa, mahalle arasından yurt dışına araç kaldırılmasını burada konuşmamamız gerekir. Biz bu konuda UKOME olarak karar almışız. Ancak bu kararlara uymayanlar yine esnaf. Siz dernek olarak bir araya gelen kararlarınızı alın. Buradaki 150 esnaf bir karar alıyor da 3-5 kişi kendi menfaatleri için bu kararlara uymuyorsa biz gerekeni yaparız. Ancak takdir edersiniz ki her aracın başına bir polis ve zabıta dikmek de mümkün değil. O yüzden siz dernek olarak çoğunluğun imzasıyla gerekli kararları alın. Biz gerekli müdahaleyi hemen yaparız. Yaptığı her işle Türkiye’ye ve dünyaya örnek olan Bursa, Terminali ile de örnek olmalı. Burada en büyük görev yine esnafımıza düşüyor.”
CİHAN

Yorumlar