Terme Belediyesi'nde devir teslim töreni

Terme Belediye Başkanlığı koltuğunda 20 yıldır oturan Ahmet Yirmibeşoğlu, koltuğun yeni sahibi Şenol Kul’a belediye makamını, düzenlenen törenle teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
Terme Belediyesi'nde devir teslim töreni

Terme Belediye Başkanlığı koltuğunda 20 yıldır oturan Ahmet Yirmibeşoğlu, koltuğun yeni sahibi Şenol Kul’a belediye makamını, düzenlenen törenle teslim etti. Şenol Kul’u tebrik eden Yirmibeşoğlu, "Terme halkı için hizmet bayrağını artık Şenol Kul’a teslim ettik." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde, yerel seçimleri kazanarak Terme belediye başkanı olan Şenol Kul, düzenlenen devir teslim töreniyle şehrin temsili anahtarını eski başkandan aldı. Belediye önünde yapılan programa vatandaşlar da katıldı. Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş’ın da katıldığı programda konuşan eski Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, “Ben ilk defa devir teslim töreni yaptığım için bugün çok mutluyum, 4 dönemdir başkanlık yaptığım belediye başkanlık makamını, başarılı ve çalışkan bir kardeşime devretmek beni mutlu etti. Acısı ile tatlısıyla 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde kırdığımız, üzdüğümüz kim varsa hepsi bana haklarını helal etsin, benden yana hakkım hepsine helal olsun." diye konuştu.

Bugüne kadar kendisini yalnız bırakmayan eşi ve belediye personeline de teşekkür eden Ahmet Yirmibeşoğlu, "Onlardan Allah razı olsun, elimizden gelen gayreti gösterdik, bir şeyler yapmak için mücadele ettik. Rabbim bundan sonra da utandırmasın." diye ifade etti. Şehrin temsili anahtarını Belediye Başkanı Şenol Kul’a teslim ederek, bayrak yarışına kaldıkları yerden devam etmelerini isteyen Yirmibeşoğlu, Kul’un başkanlığını kutladı, başarılar diledi.

Şehrin temsili anahtarını alan Şenol Kul, yaptığı konuşmada Termelilere teşekkür etti. Kul, şöyle dedi: “Seçim süreci bizim için bir yarıştı, bu yarışta takılı olan parti rozetimizi çıkartıp artık belediye başkanı rozetini taktık. Ben sadece birilerinin değil tüm Terme'nin belediye başkanıyım. Ayrım yapmadan herkese kapımız açık. Terme’ye ve halkına verilmiş proje sözlerimiz var, bunların bir bir hayata geçirilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak hep birlikte bu projelerimizi gerçekleştirerek yeni bir Terme oluşturacağız. Bundan sonra Terme'de yaşayanların ismi farklı olabilir ama hepsinin soyadı Terme olacaktır ve Terme için çalışacaktır. Aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışmalara biran önce başlayacağız." 20 yıldır Terme Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Yirmibeşoğlu'na da teşekkür eden Kul, kendisinden aldığı Terme'yi daha da ileri taşıyacağını ve yaşanabilir bir Terme olarak genç nesillere aktaracağı sözünü verdi. Konuşmaların ardından, eski Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu'na, belediye personeli adına plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar