Termal su, Kadın Termal Aquapark tesisinde kullanılacak

Yozgat’ta 600 metre derinlikte saniyede 12 litre akan 32 derece sıcaklıktaki termal su, ihalesi temmuz ayında yapılacak Kadın Termal Aquapark tesisinde kullanılacak.Suyun çıkarıldığı alanda incelemelerde bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı, suyun...

Google Haberlere Abone ol
Termal su, Kadın Termal Aquapark tesisinde kullanılacak

Yozgat’ta 600 metre derinlikte saniyede 12 litre akan 32 derece sıcaklıktaki termal su, ihalesi temmuz ayında yapılacak Kadın Termal Aquapark tesisinde kullanılacak.

Suyun çıkarıldığı alanda incelemelerde bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı, suyun Yozgat için önemli bir zenginlik olduğunu belirterek kentin sosyal yaşamına önemli katkısı olacağını vurguladı. İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Su Sporları Kompleksi Projesi’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yaklaşık 1 milyon lira hibe desteği aldığını kaydeden Vali Yazıcı, termal suyun, ihalesi temmuz ayında yapılacak Kadın Termal Aquapark’ta kullanılacağını söyledi.

Yazıcı, "Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat'a gelecek hemşerilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak. Tesis, ilimizin örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak. Sabah çocuğuyla aquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve birçok etkinlikten yararlanacak. Spor yapabilecek. Yozgat için güzel bir eser olacak." diye konuştu.

600 metreden çıkan suyun boşa akmayacağını, kadınların ve çocukların sosyal hayatlarına zenginlik katacağını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: "Yapacağımız Kadın Termal Aquapark içerisinde kafeterya, jimnastik salonu, termal havuzlar olacak. Saniyede 12 litre ve 32 derecelik bir suyumuz var. İnsanımız burada geniş bir alan içerisinde termal su ile buluşacak. Terasta güneşlenme imkanı da bulacak. Bu tesis spor vadisini de tamamlar vaziyette olacak. Sosyal hayattaki hareketliliği sağlayacağız. İnsanların memleketinde kalması için bahane üretmesini sağlayacağız. Bizim insanımız da bunlara layık." CİHAN

Yorumlar