Terhis belgesini alan terminale koştu

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşürülmesiyle erken terhis sevinci yaşayan askerler, evlerinin yolunu tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Terhis belgesini alan terminale koştu

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşürülmesiyle erken terhis sevinci yaşayan askerler, evlerinin yolunu tuttu.

Askerliğin düşürülmesine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren erken terhisler başladı. Bursa’da askerlik yapan birçok genç, yeni yılın ilk günü sabahın erken saatlerinde askeriyede arkadaşları ile vedalaşarak memleketine döndü.

“BÖYLE MUTLULUK YOK”

Terminale giderek memleketine gitmek için otobüs bileti alan gençler, yaşadıkları mutluluğu ifade etti. Şubat ayını beklerken bir anda tezkeresini alan ve İstanbul’a dönen Salim Yıldırım, duygularını şöyle anlattı: “Böyle bir mutluluk yok. Piyango bu kadar sevinmezdim. Ailemle buluşacağım. Bütün arkadaşlarım çok sevindi. Bundan daha güzel bir mutluluk yok.”

“İNANAMIYORUM, KOMUTAN GELİP GERİ GÖTÜRECEK SANIYORUM”

Tezkeresini 15 Şubat’ta alacakken erken terhisten yararlanan Erkan Özer ise “Şu anda inanamıyorum. Şuanda sanki bir yerden komutan çıkıp gelecek, bizi alıp geri götürecek gibi hissediyorum. Seviniyoruz, ailemize, sevdiklerimize kavuşacağız. 92’ye 4’ler gitti. Kimse kalmadı. Arkadaşlarımın sevinci görülmeye değerdi. Tabi askerlikte şafak sayarken bir anda 90 gün düştüğü zaman çok iyi oluyor.” diye konuştu.

Memleketi Yozgat’a dönen Nuri Topuz da, “İkinci ayın 17’sinde terhis olacaktım. 45 gün erken terhis aldık. Çok mutluyum, memleketime gidiyorum. Ailem beni bekliyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar