Tercih klavuzunda Batman Üniversitesi'nden 21 bölüm yer alıyor

ÖSYS tercih işlemleri 7 Temmuz 2014 tarihinde başlıyor. 17 Temmuz 2014 itibariyle sona erecek olan tercih işlemleri öncesi ÖSYM tarafından tercih Kılavuzları yayımlandı. Klavuzda Batman Üniversitesi'nin fakülte ve yüksekokulları ile meslek...

Google Haberlere Abone ol
Tercih klavuzunda Batman Üniversitesi'nden 21 bölüm yer alıyor

ÖSYS tercih işlemleri 7 Temmuz 2014 tarihinde başlıyor. 17 Temmuz 2014 itibariyle sona erecek olan tercih işlemleri öncesi ÖSYM tarafından tercih Kılavuzları yayımlandı. Klavuzda Batman Üniversitesi'nin fakülte ve yüksekokulları ile meslek yüksekokullarından 21 bölüm yer aldı.

    2010 yılında lisans düzeyinde bölüm sayısı 4 olan üniversitede 2014 yılı itibariyle bölüm sayısı 21’e yükseldi. Batman Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde 5, Teknoloji Fakültesi kapsamında da 3 mühendislik bölümü olmak üzere toplam 8 bölümle tercih kılavuzunda dikkat çekiyor.

    YENİ AÇILAN BÖLÜMLER

    Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında bu yıl müzik bölümü açılıyor. Özel yetenekle öğrenci alınacak bölüm hem birinci hem de ikinci öğretim olarak toplamda 60 öğrenci kontenjanına sahip. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ne (BESYO) özel yetenekle 50 öğrenci alacak olan BESYO yeni açılan Spor Yöneticiliğine de 50 kontenjan ayırdığını tercih klavuzunda duyurdu.

    TARİHİ İLÇEDE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

    Batman Üniversitesi’nde öne çıkan bölümlerden biri de bu yıl tarihi ilçede hizmet verecek olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu. 4 yıllık eğitim veren bölümde 1 yıl zorunlu İngilizce temel eğitimin verileceği bölüm 40 öğrenci alacak.

    Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl 2 yeni programla da öğrencilerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor. Fizyoterapi ile Yaşlı Bakım Programları'nın açıldığı yüksekokulda Fizyoterapi Programı birinci öğretim 50, ikinci öğretim 50, Yaşlı Bakım Programı ise birinci öğretim 50 ve ikinci öğretim 50 toplamda 100 öğrenci almaya hazırlanıyor.

    Daha önce Batman Merkez Kampüs’te eğitim veren Kozluk Meslek Yüksekokulu bu yıl eğitim faaliyetlerini yeni Kampüsüyle Kozluk ilçesinde sürdürecek. Birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 80 öğrenci alınacak olan Yapı Denetim Programı Kozluk Meslek Yüksekolu’na Çocuk Gelişimi Programının yanında yeni bir yön kazandıracak

    BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NİN GELİŞİMİ TERCİH KLAVUZUNDA FARKINI GÖSTERDİ

    Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, "Üniversitemiz bu yıl yeni bölümlerle yüksek öğrenim okumak isteyen gençlere kapılarını açıyor. Bu yıl çok önemli bölümler ve programlar açtık. Teknoloji Fakültesi’nde Enerji Sistemleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik-Elektronik, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Müzik bölümü yeni açılan bölümlerimiz arasındadır. Ayrıca BESYO’da Spor Yöneticiliği, Fen Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı. Yeni bölümlerimizin yanı sıra Hasankeyf Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksekokulu önemli kazanımlardan sade bir kaçıdır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar