Teravihte bir araya gelen cemaat sahuru da birlikte yaptı

Konya’nın Akşehir ilçesinde İmaret Camii'nde, Kadir Gecesi'ni ihya etmek üzere teravihten önce bir araya gelen yüzlerce kişi sahura kadar ibadet ve dua etti. Sahuru da beraber yapan cemaat Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşadı. Teravih namazı öncesi...

Google Haberlere Abone ol
Teravihte bir araya gelen cemaat sahuru da birlikte yaptı

Konya’nın Akşehir ilçesinde İmaret Camii'nde, Kadir Gecesi'ni ihya etmek üzere teravihten önce bir araya gelen yüzlerce kişi sahura kadar ibadet ve dua etti. Sahuru da beraber yapan cemaat Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşadı.

Teravih namazı öncesi vaaz dinleyerek geceye başlayan İmaret Camii cemaati, hatim ile kılınan namaz sonrası Aşr-ı Şerif dinledi. Duanın ardından bir grup hayırsever tarafından cemaate çay ikramı yapıldı. Hayırseverlerin ikramları gece boyu devam etti ve cemaate sahur sofrası kuruldu. Çay ikramından sonra Tesbih namazında kadın erkek yaklaşık 2 yüz 50 kişi saf tuttu. Daha sonra dondurma ikram edilen cemaate, Kur’an hatmi yapmak üzere Kur’an sayfaları taksim edildi. Okunan Hatmi Şerif sonrası hep birlikte tilavet secdesi yapılırken dua için eller semaya kaldırıldı. Bayanlarında iştirak ettiği duada Gazze başta olmak üzere değişik coğrafyalarda sıkıntıda olan Müslümanlar için eller semaya açıldı.

Saatler gece 02.00'ı gösterdiğinde iftar sofraları kuruldu. Tüm cemaatin iştirak ettiği sahur sofrasında da dualar yapıldı.

CİHAN

Yorumlar