Tepkilerini yatarak ve oturarak ortaya koydular

Erzincan'da, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için oturma eylemi gerçekleştirildi. Bazı iş yerlerinde iş bırakma eylemi yapıldı. Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından,...

Google Haberlere Abone ol
Tepkilerini yatarak ve oturarak ortaya koydular

Erzincan'da, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için oturma eylemi gerçekleştirildi. Bazı iş yerlerinde iş bırakma eylemi yapıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından, Erzincan’da Demokrasi Platformu adını verdikleri guruplar Cumhuriyet Meydanında yatma ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Siyah kıyafetler ve ellerinde siyah bayraklar ile meydana gelen guruplar, yaşanan faciada hayatını kaybedenleri anarak, tepkilerini yatarak ve oturarak ortaya koydular.

Erzincan Demokrasi Platformu tarafından organize edilen Soma maden faciasında hayatını kaybedenleri anma programına bazı siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek üyeleri katıldı. Giyindikleri siyah kıyafetler ve siyah bayraklar ile meydana gelen guruplar, Soma’da yaşanan faciaya dikkat çekmek için kimileri yatarak, kimileride oturarak tepkilerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak, "Yüreğimiz yanıyor! Türkiye işçi sınıfı Soma’da yitirdiği arkadaşlarının anısı önünde ayağa kalkıyor. Sadece işçiler değil tüm Türkiye halkları, onların anısını yaşatmak, yakınlarına başsağlığı dilemek, Soma’nın acısını paylaşmak ve sorumlulardan hesap sormak adına bugün iş yerlerinde, sokaklarda, meydanlarda bir araya geliyor. Soma’da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, bir az olsun onuru olan herkes için bir milat olacaktır. Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrı kalmamıştır. Çünkü biz biliyoruz ki bu katliam 'kaza' ile olmamıştır. Ve yine çok iyi biliyoruz ki, önceki cinayetlerde olduğu gibi işçi kardeşlerimizin ölümü kader değildir. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler Soma’da yaşananların başlıca sorumlularıdır. Yıllarca kamu eliyle üretimin yapıldığı madenler, özel sektöre devredildikten sonra iş kazalarında patlama yaşanmıştır. 2002 yılından 2011 yılına kadar kömür madenlerindeki iş cinayetleri yüzde 40 artmıştır. Bunun nedeni özelleştirmedir, taşeronlaştırmadır." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından gurup bir süre daha yatma ve oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar