Tepebaşı Belediyesi atık malzemeleri geri dönüştürmeye devam ediyor

Eskişehir Merkez Tepebaşı Belediyesi, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılması için ‘toplama’ çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Tepebaşı Belediyesi atık malzemeleri geri dönüştürmeye devam ediyor

Eskişehir Merkez Tepebaşı Belediyesi, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılması için ‘toplama’ çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye, 2010 yılında 4 milyon 387 bin 850 kilogram geri dönüşüm malzemesi toplarken, 2011 yılında 5 milyon 453 bin 230 kilogram, 2012 yılında 6 milyon 707 bin 680 kilogram, 2013 yılında da 7 milyon 578 bin 270 kilogram geri dönüşüm malzemesi topladı. Bu yıl ise, mayıs ayı sonu itibariyle toplanan geri dönüşüm malzemesi 3 milyon 188 bin 270 kilograma ulaştı. Mahallelerde, konutların ve işyerlerinin girişlerine yerleştirilen geri dönüşüm toplama kutularına vatandaşlar tarafından bırakılan kullanım dışı geri dönüştürülebilir malzemeler, belirli günlerde toplanarak ayrıştırılıyor. Toplama noktalarının giderek çoğaldığını söyleyen Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fahrettin Çeçgel, "Kullanım dışı kalan maddelerin yeniden geri dönüşüm içine katılması ile hammadde ihtiyacı azalır. İnsan nüfusunun artışı ve artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verdiği zarar engellenir. Bu, aynı zamanda enerji tasarrufu demektir. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanımı çevre kirliliğini azaltır. Öte yandan bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılması demek, ortalama 8 ağacın kesilmesinin önlenmesi demektir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar