TEOG'ta Savur birincisi Recep Bey Okuma Salonu'ndan

Mardin Savur ilçesinde eğitim faaliyeti yapan Recep Bey Okuma Salonu'na devam eden 8. sınıfta okuyan İshak Üzgün, 2014 yılında SBS sisteminin yerine geçen TEOG sınavında 459 puan ile ilçe birincisi oldu.Savur Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma...

Google Haberlere Abone ol
TEOG'ta Savur birincisi Recep Bey Okuma Salonu'ndan

Mardin Savur ilçesinde eğitim faaliyeti yapan Recep Bey Okuma Salonu'na devam eden 8. sınıfta okuyan İshak Üzgün, 2014 yılında SBS sisteminin yerine geçen TEOG sınavında 459 puan ile ilçe birincisi oldu.

Savur Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Başak, hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek, bu başarının altında okuma salonunda öğretmenlerin göstermiş olduğu emek olduğunu söyledi. Birincinin okuma salonundan çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başak, ”Kalkınma Bakanlığımızın finanse ettiği SODES projesi ve Mardin Valiliğimizin desteği bizim için bu başarıda pay sahibi oldu. Desteklerinden dolayı bize bu yolda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Recepbey Okuma Salonu Eğitim yanında geziler, piknikler ve sosyal aktiviteler ile 180 öğrenciye hizmet veriyor.“ dedi.

Savur ilçesi birincisi İshak Üzgün ise 2 yıldır Recep Bey Okuma Salonu'nda eğitim aldığını belirtti. İki yıldır okuma salonuna gittiğini söyleyen Üzgün, ”Okuldaki derslerime yardımcı oluyorlar. Test ve denemelerle kendimi sınama fırsatı buldum. Küçük kız kardeşim var onun da oraya gitmesini istiyorum. Bana yardımcı olan okuma salonu personellerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İshak Üzgün’ün annesi Sultan Üzgün de oğlunun ilçe birincisi omasında en büyük payın Recep Bey Okuma Salonu ve öğretmenlerine ait olduğunu söyledi. Sultan Üzgün, ”Benim dul maaşımdan başka herhangi bir gelirim yok. 2 çocuğumun eğitimini 2 yıldır Recepbey Okuma Salonu üstlendi. Eğitimin dışında da her konuda da bize yardımcı oldular. İlçe birincisinin de oğlumun olması beni çok mutlu etti. Recep Bey Okuma Salonu'na teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar