TEOG’da İnegöl’ün altın çocukları

Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin 15 öğrencisi, bu yıl ilk kez yapılan temel eğitim ortaöğretim geçiş sınavında (TEOG) Türkiye’de yüzde 1’lik dilime girerek büyük bir başarı gösterdi. Yönetim kurulu üyelerinin ve dereceye giren öğrencilerin...

Google Haberlere Abone ol
TEOG’da İnegöl’ün altın çocukları

Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin 15 öğrencisi, bu yıl ilk kez yapılan temel eğitim ortaöğretim geçiş sınavında (TEOG) Türkiye’de yüzde 1’lik dilime girerek büyük bir başarı gösterdi.

Yönetim kurulu üyelerinin ve dereceye giren öğrencilerin velilerinin de katıldığı basın toplantısında açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Göbül, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28-29 Kasım ve 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen, yaklaşık 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG sınavında, Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencilerinin büyük başarı elde ettiğini ifade etti. İsmail Göbül, "Okulumuz 8. sınıf öğrencisi olan toplam 89 öğrencinin, bakanlık tarafından açıklanan ham yerleştirme puanında hem de Türkiye ve il genelinde başarı yüzdeliği sıralamalarında ilçenin zirvesinde yer aldı." dedi.

Derece alan öğrencileri açıklayan Göbül, "Şeyma Merve Aktaş 497,8383 puanla İnegöl birincisi, Buğra Uşak 497,0164 puanla İnegöl 2.'si oldu, bunun yanında Ayberk Mor 491,7854 puan, Yunus Emre Koç 491,6249 puan, Ömer Faruk Açılan 491,4804 puan, Mert Enes Şeşka 490,5998 puan, Mimar Sinan Özbek 490,2937 puan aldı. Bu başarının sağlanması için öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz özverili bir çalışma ortaya koymuşlardır. Her ay iki deneme sınavı yapılarak öğrencilerin durumu takip edilmiş, eksiklikleri tamamlama etütleri yapılmıştır. Öğrencilerimizin son bir ayda günde 300 soru çözmeleri sağlanmıştır. Bu vesile ile tüm öğrencilerimiz ve ailelerini kutluyor, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Nilüfer Safvet Koleji yönetim kurulu adına konuşan Başkan Azmettin Gündüz ise şunları söyledi: "İnegöl adına bu başarının okulumuzdan çıkması bizi ayrıca sevindirdi. Öncelikle öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Anne ve babalarını da böyle güzel çocuklar yetiştirdikleri için kutluyorum. Emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi de ayrıca bu başarıyı elde etmede öğrencilerimize destek oldukları için tebrik ediyorum." CİHAN

Yorumlar