TEOG sınavların ikinci oturumu yapıldı

MEB tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ikinci oturumu Kars'ta birçok okulda olduğu gibi Özel Sultan Alparslan Koleji’nde de yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
TEOG sınavların ikinci oturumu yapıldı

MEB tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ikinci oturumu Kars'ta birçok okulda olduğu gibi Özel Sultan Alparslan Koleji’nde de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının birinci oturumunda dün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisinden öğrenciler ter döktü. Bugün ise 2. oturumda, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına öğrenciler girdi. Her yazılıda 20 soru soruldu. Öte yandan sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak.

    

    Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması beklenirken, öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklaştırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

    Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan, "Birinci dönemdeki başarımızı artırmamızı bekliyorum. Çünkü; öğrencilerimiz sınavlara çok yoğun bir tempoda hazırlandılar. Bütün öğretmenlerimiz her branştan konu eksiği bırakmadılar. Türkiye geneli kalitesini ispatlamış yayınların sınavlarıyla konuları pekiştirdiler. Her akşam saat 20.00'ye kadar mesai yaptılar. Gerçekten çok fedakarlık yaptılar. Aynı karşılığı evde velilerimiz de verdiler. Ben veli, öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğinin karşılığını alacağını ümit ediyorum." dedi.

    Öğrenci velilerinden Serpil Güngör ise çocuklarının ikinci sınava daha bilinçli çalıştığına dikkat çekti. Güngör, diğer zamanlarını eğlenerek geçiren çocuğunun özellikle öğrenme sonrası zihni yoran TV, internet, bilgisayar oyunları gibi aktivitelerden uzak durmasının kalıcı öğrenmeyi olumlu etkilediğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar