TEOG sınavında Altınbaşak’tan iki Türkiye birincisi

Isparta Altınbaşak Ortaokulu, bu yıl ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaeğitime Geçiş (TEOG) sınavında iki öğrenci Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığının 8. sınıflar için düzenlediği TEOG sınav sonuçları açıklandı....

Google Haberlere Abone ol
TEOG sınavında Altınbaşak’tan iki Türkiye birincisi

Isparta Altınbaşak Ortaokulu, bu yıl ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaeğitime Geçiş (TEOG) sınavında iki öğrenci Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının 8. sınıflar için düzenlediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. 28-29 Nisan 2014 tarihinde yapılan merkezi sınavlarında Altınbaşak Ortaokulu’ndan 8. sınıf öğrencileri Ahmet Furkan Özdağ ve Filiz Aydemir tüm soruları doğru cevaplayarak 100’er puan aldı ve Türkiye 1.’si oldu.

Altınbaşak Ortaokulu’ndan TEOG sınavına giren 84 öğrenciden, 56 öğrenci Türkçe, 15 öğrenci matematik, 25 fen ve teknolojiden, 6 öğrenci inkılâp tarihi ve Atatürkçülük dersinden, 12 öğrenci İngilizce dersinden, 32 öğrenci din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Altınbaşak Ortaokulu Okul Müdürü Ömer Doğan, öğrencilerin başarısında emeği geçen tüm idareci ve öğretmen ve velileri tebrik ederek, bu sevincin ve başarının Isparta’ya ait olduğunu söyledi.

2013 Kasım ayında yapılan 1. dönem TEOG sınavlarında da Yusuf Burak Bilgiç ve Hasibenur Köse de tüm soruları doğru cevaplayarak 1.TEOG Türkiye 1.’leri olmuşlardı. CİHAN

Yorumlar