TEOG sınav sonuçları açıklandı!

TEOG sınav sonuçları açıklandı, E-okul sorgulama sayfasından öğrenilebiliyor. MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG sınavı sonuçları, Bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminde..

Google Haberlere Abone ol
TEOG sınav sonuçları açıklandı!

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları (TEOG ) açıklandı. Sonuçlar, Bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebiliyor. Açıklanan sonuçlarının ardından 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tercih dönemi gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin ortak sınav sonuçları ile yılsonu puanlarını temel alan başarı puanı hesaplanabilecek. Okullar ise kontenjanlarını 4 Temmuz'da açıklayacak. Okulların kontenjanlarını açıklaması 31 Temmuz'a kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı kontenjan boşluğunun önüne geçmek için bu yıl A ve B grubu tercih listesi uygulaması başlattı. Buna göre öğrenciler 15 tercihten oluşan A Grubu listede bir okula yerleşemezse, B Grubu'ndaki bir okula yerleşebilecek. B Grubu listedeki tercih ise okul türlerine göre bir istek sıralaması şeklinde olacak. Öğrenci B Grubu'ndaki okul türlerinden ancak ikamet ettiği ilçede bulunanları seçebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi şeklinde 6 okul türü belirlendi. Her iki listedeki okullara da yerleşemeyen öğrenciler, bakanlık tarafından adrese göre otomatik yerleştirilecek.

Öte yandan boş kontenjanlar için bu yıl yedek yerleştirme yapılmayacak, nakil yoluyla doldurulacak. Ayrıca geçmiş yılların aksine bu yıl, nakillerde puan kıstası da kaldırıldı.

Bu yıl ayrıca tercih döneminde okul puanları da açıklanmayacak.

Yorumlar