Tencere-tava protestocuları beraat etti

Beşiktaş'daki apartman dairesinde tencere-tava çalarak Gezi olaylarına destek verdikleri, bu yolla kişilerin huzur ve sükûnunu bozukları iddia edilen anne ve iki çocuğu hakkında suç kasıtları olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Tencere-tava protestocuları beraat etti

Beşiktaş'daki apartman dairesinde tencere-tava çalarak Gezi olaylarına destek verdikleri, bu yolla kişilerin huzur ve sükûnunu bozukları iddia edilen anne ve iki çocuğu hakkında suç kasıtları olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında 3'er aydan 1'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Tuğçe Aldede, Onur Aldede ve Filiz Değirmenciler hazır bulunurken, şikayetçi Hilal Kazcıoğlu ise katılmadı.

Tanık sıfatıyla ifade veren Emine Bolverdi, 20 yıldır Filiz Değirmenciler ile aynı apartmanda oturduklarını söyledi. Kendisinin 5. katta oturduğunu belirten Bolverdi, "Olay, esasında tencere-tava olayı değildir. Diğer komşum Hilal Hanım apartmanın bodrumunda kedi, kuş gibi hayvanlar beslediği için pire gibi haşereler türedi. Biz de apartman sakinleri olarak imza toplayarak belediyeye şikayette bulunduk. Belediye yetkilileri gelip uyarıda bulundu. Bunun üzerine karşı hamle olarak Hilal Hanım da Filiz hanımı şikayet etti. Ben Filiz Hanım ve çocuklarının tencere-tava çaldıklarını görmedim ve duymadım." ifadelerini kullandı.

Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar Tuğçe Aldede, Onur Aldede ve Filiz Değirmenciler suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. Duruşma sonunda üzerlerine yüklenen suç açısından kasıtlarının bulunmaması nedeniyle sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Önceki duruşmada savunma yapan ve hemşire olduğunu belirten sanık Tuğçe Aldede, "O zamanlarda Gezi eylemleri vardı. Birçok komşu tencere-tava çalıyordu. Ancak biz tencere-tava çalmadık. Protesto eyleminde bulunmadık. Biz, Hilal Hanımı rahatsız etmek amacıyla böyle bir eylemde bulunmadık. Hilal Hanım çok sayıda kedi ve kuş besliyordu. Evimizi pire basmıştı. Biz de bu konuyla ilgili belediyeye şikayette bulunduk. Hilal Hanım bize bu yüzden husumet besliyor." diye konuşmuştu.

Anne ve iki çocuğunun 'Kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak' suçundan 3’er aydan 1’er yıla kadar hapsi isteniyordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 21 Temmuz’da yaptığı konuşmasında tava ve tencere eylemlerinin yasal olarak suç olduğunu belirterek, "Senin apartmanında tencere-tava çalan mı var? Hemen yargıya taşı bunu. Yargıda onlar mücadele etsin, yıllarca biz mücadele ettik, şimdi onlar mücadele etsin. Yargıda hakkımızı arayacağız. Hakkınızı, hakkımızı aramadığımız sürece daha boynumuzda çok boza pişirirler." ifadesini kullanmıştı. CİHAN

Yorumlar