Temur: Bayburt’tu öğrenciler üzerinden karıştırmak istiyorlar

Saadet Partisi (SP) Bayburt İl Başkanı Osman Temur, AKP’nin öğrenciler üzerinden ili karıştırma gayreti içine girdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Temur: Bayburt’tu öğrenciler üzerinden karıştırmak istiyorlar

Saadet Partisi (SP) Bayburt İl Başkanı Osman Temur, AKP’nin öğrenciler üzerinden ili karıştırma gayreti içine girdiğini belirtti.

Yazılı açıklamada bulunan Temur, seçim çalışmalarında, korkutma taktiği ile vatandaşın yanlış bilgilendirildiğini, söylenenlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Demokratik sistemlerde beş yılda bir yapılan seçimlerin arifesinde bulunduklarını hatırlatan Temur, "Bu seçimlerin demokratik kültürümüze katkı sağlayacak bir seçim olması en büyük temennimizdir. Bayburt’ta ve ülkemizde gerçekleşecek seçimlerin şüphelere ve şaibelere mahal vermeden gerçekleşecek olması beklentimizdir.
Ancak görünen o ki iktidarı elinde bulunduranların, insanımızın özgür iradesine ve siyasi rakiplerine ahlâki ve siyasi nezakete sığmayan yöntemlerle davranmakta olduğu izlenimi oluşmaktadır. Oysaki siyaset kendi içinde rekabet kuralları ve nezaketi gerektirmektedir. İnsanların hür iradesine değer vermek siyasetçilerin şiarı olmalıdır. Seçim çevremizde yaptığımız çalışmalar neticesinde aldığımız duyumlar üzere toplumu şu hususlarda bilgilendirmeyi siyasi bir sorumluluk olarak vazife bilmekteyiz." dedi.

Birkaç öğrencinin kaldığı özel bir yurttan siyasi görüşler nedeniyle ayrılması ve akabinde yurdu karalama amaçlı basın açıklaması yapmak istemelerini çok manidar bulduklarını hatırlatan Temur, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bizler, zaman zaman, barındığı yurttan, pansiyondan vb. disiplin suçundan veya işletmenin kurallarına aykırı davranışlardan dolayı ayrılan birçok öğrencimizin haberini almaktayız. Şimdiye kadar bu öğrencilerimizin basın açıklaması yoluyla durumlarını ifade ettiklerine şahit olmadık. Böylesine hassas bir dönemde, daha önce dile getirilmeyen sorunların dile getirilmesi, ne hikmetse basın açıklamasına bütün basın mensuplarının çağırılmaması, bu öğrencilerimizin sıcağı sıcağına, ilimizi ziyarete gelen sayın Çevre Bakanı’mıza çiçek sunmakla görevlendirilmiş olmaları zihnimizde çeşitli soru işaretlerine sebep olmaktadır. Bayburt’un toplum yapısı olarak sıradan bir şehir olmadığı, hangi siyasi görüşten olursa olsun insanların birbirlerini yakinen tanıdıklarını biliyoruz. Bu tür hadiselerin, toplumu birbirine düşürmekten öte, kardeşi kardeşe husumete ve düşmanlığa sevk edeceğinin bilinmesi faydalı olacaktır. Bütün kesimlerin itidali telkin etmesi ve olaylara sağduyulu bir şekilde yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç olarak tüm dikkat çekmek istediğimiz bu konularda gerek sağlıklı bir seçimin olabilmesi için gerekse toplumsal barışın ve huzurun devamı için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi önemli bir vazifedir.” CİHAN

Yorumlar