Temizlik görevlisi 'Çocuğumla okuyorum' kampanyasıyla okumayı öğrendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Pınarcık köyü Ertuğrul Gazi İlköğretim okulunda temizlik görevlisi olarak çalışan 45 yaşında okuma yazma bilmeyen Nermin Demirdöğer, okul yönetimi tarafından başlatılan 'Çocuğumla okuyorum' projesi sayesinde okumayı öğr.

Google Haberlere Abone ol
Temizlik görevlisi 'Çocuğumla okuyorum' kampanyasıyla okumayı öğrendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Pınarcık köyü Ertuğrul Gazi İlköğretim okulunda temizlik görevlisi olarak çalışan 45 yaşında okuma yazma bilmeyen Nermin Demirdöğer, okul yönetimi tarafından başlatılan 'Çocuğumla okuyorum' projesi sayesinde okumayı öğrendi.

Ereğli Pınarcık köyü Ertuğrul Gazi İlköğretim okulu yönetimi, okulda öğrenim gören çocukların okuma düzeylerinin çok az olması sebebiyle geçtiğimiz Ekim ayında 'Çocuğumla okuyorum' adı altıdan okuma kampanyası düzenledi. Çocukların okuldan çıktıktan sonra evlerinde anne ve babaları ile kitap okumalarını sağlayan okul yönetimi, bu sayede öğrencilerin okuma özelliğinin gelişmesine yardımcı olurken, öğrenci velilerini de kitap okumalarını sağladı.

Projenin başlaması ile birlikte okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Nermin Demirdöğer (45), yeğenlerinin evde kitap okumasından etkilenerek kitap okumayı öğrenme gayretine girdi. Çok az derecede okuma bilen, yazıları heceleyerek bile okumakta zorlanan Nermin Demirdöğer, Ekim ayından bu yana başlatılan kampanyanın ardından okumayı sökerek bugüne kadar yaklaşık 25 kitap okumuş.

Yeğenlerinin sayesinde okumayı söken ve evinde kendi çocukları ile birlikte kitap okumanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Nermin Demirdöğer "Burada başladım okumaya. Çocuklarla beraber. Yeğenlerim var. Onlarla okumaya başladım. Çok kitap okudum. Sayısı belli değil. Çocuklarımda benimle beraber okumaya başladılar" dedi.

1120 KİTAPLIK KÜTÜPHANE KURULDU

Ereğli Pınarcık köyü Ertuğrul Gazi İlköğretim okulu Müdürü Ömer Altunbaş, göreve başladıklarında öğrencilerin okuma alışkanlıklarını arttırmak için bir çok proje düzenlediklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını kaydetti. Son olarak 'Çocuğumla okuyorum' kampanyasında başarı elde ettiklerini, okulun temizlik görevlisi olan Nermin Demirdöğer'in de bu kampanyada okumayı öğrendiğini söyledi.

Ömer Altunbaş Konuşmasında " Öncelikle biz çocuklarımızda okuma alışkanlığı kazanmasına yönelik “Çocuğum Okuyor” kampanyası düzenledik. Adından da anlaşılacağı gibi bu işe velilerimizi de katarak hep beraber aile ortamında okumalarını sağladık. Bu kampanyayı yaparken de aynı zamanda okulumuzda temizlik işlerimizde yardımcı olan Nermin Demirdöğer’de kampanyaya katıldı. Kendisi hatta üstün bir başarı göstererek kısa zamanda okuması yok denecek kadar azken 15-20 tane kitap bitirdi. Ve şu anda okulumuzda en çok okuyanlar arasında birinci durumda. Çocuklarımızda okuma alışkanlığı bulunmuyordu. Birçok etkinlik yaptık ama istediğimiz bir okuma alışkanlığı kazandıramadık. Yazları veya uzun tatil dönemlerinde geldiklerinde okuma oranlarındaki dakikada okudukları kelime okuma sayılarında çok az olduğunu fark ediyorduk. Bunu sürekli hale getirmek için okuma alışkanlığı kazandırmamız lazımdı. Ailede okuyan kimse olmadığı için aile bireyleri olmadığı için çocuklarımızda bu alışkanlığı kazanamıyor. Bizde aile bireylerinin hepsinin aynı anda aynı ortamda okuma saatleri düzenlemeleri için onlarla görüşmeler yaptık. Ve bunu teşvik ettik. Düzenlediğimiz kampanyalarla 1120 kitaplık bir Halk Veri Kütüphanesi oluşturduk. Velilerimizin kütüphaneden faydalanmalarını sağladık ve böylece aile ortamında okuyan bireyler oluşturmaya çalıştık. Çocuklarımıza da hemen yansıması oldu. Çocuklarımızdaki dakikada okudukları kelime sayıları 150-160 a kadar çıkan öğrencilerimiz oldu. Bu kampanyanın sonucunda birçok velimiz ve öğrencimiz okuma alışkanlığı kazandı. Ve kitaplara olan sevgisi de artmış oldu" dedi. CİHAN

Yorumlar