Temeli atılan Manisa Şehir Hastanesi'nin yapımına henüz başlanmadı

Manisa’da yapımı yılan hikayesine dönen, 1 Aralık 2013’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’ne bugüne kadar bir çivi bile çakılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Temeli atılan Manisa Şehir Hastanesi'nin yapımına henüz başlanmadı

Manisa’da yapımı yılan hikayesine dönen, 1 Aralık 2013’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’ne bugüne kadar bir çivi bile çakılmadı. Bakan Müezzinoğlu, hastane için Manisa’ya 21. yüzyılın en çağdaş yapısını inşa edeceklerini söylemişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır hayalini kurduğu şehir hastaneleri projesi, 12 Eylül 2013’te Haliç Kongre Merkezi’ndeki imza töreniyle hayata geçirilmişti. Manisa da şehir hastanesi yapılacak iller arasında yer alıyordu. Yapımı yılan hikâyesine dönen, Sağlık Bakanlığı ile özel ortaklığıyla TOKİ-3 konutları yanına yapılacak Manisa Şehir Hastanesi’nin temelleri 1 Aralık’ta atılmıştı. Törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakan Müezzinoğlu, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, yatırımcı firma YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ve çok sayıda davetli katılmıştı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, buradaki konuşmasında, "Manisa’ya 21. yüzyılın en çağdaş yapısını inşa ediyoruz." demişti. Aradan bir ay geçmesine rağmen hiç çalışma yapılmadı Törende Müezzinoğlu ve Arınç, Yönetim Kurulu Başkanı Arslan ile hastanenin bitim tarihiyle ilgili pazarlık yaparak, 29 Ekim 2015 günü bitirilmesi konusunda anlaşmışlardı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Daire Başkanlığı’na göre Manisa Şehir Hastanesi, sözleşme aşamasında olan bir proje. Kamu özel ortaklığıyla kurulacak hastaneleri firmalar önce inşa edecek, sonra da devletten 25 yıl kira bedeli alacak. 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesi 24 bin 405 olacak. Şehir hastaneleri kampüslerinde, genel hastanelerin yanısıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları, kalp damar hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, onkoloji, ruh sağlığı, yüksek güvenlikli adli psikiyatri gibi dal hastaneleri de bulunuyor. Hastaneler arasında yatak kapasitesi olarak Ankara Etlik ve Bilkent ile İstanbul İkitelli ilk sırada yer alıyor. Üç hastanenin toplam yatak kapasitesi 10 bini buluyor. CİHAN

Yorumlar