TEM'deki otobüs kazasında 6 kişi yaralandı

TEM otoyolu Ümraniye mevkiinde sürücünün direksiyonda rahatsızlanması nedeniyle devrilen otobüsündeki 6 yolcu yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
TEM'deki otobüs kazasında 6 kişi yaralandı

TEM otoyolu Ümraniye mevkiinde sürücünün direksiyonda rahatsızlanması nedeniyle devrilen otobüsündeki 6 yolcu yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan yolculara ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Kaza saat 13.30 sıralarında TEM otoyolu, Kimyasal Tır Parkı civarında meydana geldi. Sultanbeyli-Mecidiyeköy hattında çalışan Ugur Tanrıkurt'un kullandığı 34 EH 4376 plakalı özel halk otobüsü seyir halindeyken kontrolden çıkarak devrildi. İçinde yaklaşık 20 yolcu bulunan otobüsün sürücüsü araç içinde sıkıştı. Devrilen otobüsteki 5 yolcu ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı gören yoldaki diğer sürücüler hemen yardıma koştu. Otobüsün tavanındaki havalandırma kapağını açan vatandaşlar içerde mahsur kalan yolcuları ve yaralıları dışarıya çıkardı. Şoför mahalinde mahsur kalan sürücü sıkıştığı için kurtarılamayınca itfaiye ekiplerine haber verildi. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri de havalandırma kapağından otobüsün içine girdi. Yardım bekleyen sürücüye ilk müdahale içerde yapıldıktan sonra itfaiye ekiplerinin gelmesi beklendi. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri tekrar devrilme ihtimali olan otobüs çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Mahsur kalan Uğur Tanrıkurt, ön cam kırılarak dışarıya çıkartıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sürücü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Tanrıkurt'un, "Biranda gözlerim karardı. Ne olduğunu anlayamadım." dediği öğrenildi. Kaza sırasında hafif yaralanan 2 yolcu özel otomobillerle olay yerinden ayrıldı. Biri kadın 3 yolcuya ise olay yerinde müdahale edildi. ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Olay yerinde kaza anını anlatan yaralılar, "Otobüste çok sayıda yolcu vardı. Birden sürücünün rahatsızlandığını gördük. Sara krizi geçiriyormuş. Otobüs kontrolden çıktı. İçerde büyük panik yaşandı. Kendimizi zor dışarıya attık." dedi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kazaya ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar