TEM'deki 81 günlük trafik çilesi Meclis'e taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TEM Otoyolu'nun, Gebze kavşağı-Körfez kavşağı ile Gebze kavşağı İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle 24 Temmuz tarihine kadar ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı....

Google Haberlere Abone ol
TEM'deki 81 günlük trafik çilesi Meclis'e taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TEM Otoyolu'nun, Gebze kavşağı-Körfez kavşağı ile Gebze kavşağı İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle 24 Temmuz tarihine kadar ulaşıma kapatılmasını Meclis'e taşıdı. Türkkan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

MHP Milletvekili Türkkan, önergesinde, Gebze-Körfez kavşağı ile Gebze-İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmalar sebebiyle otoyolun 81 gün süreyle 24 Temmuz tarihine kadar ulaşıma kapatıldığını hatırlattı. Türkkan, şunları kaydetti: "Bu nedenle tam anlamıyla trafik çilesi yaşanmaya başlamış, İstanbul'dan Ankara yönüne giden sürücüler otoyolun Gebze kavşağından D-100 Karayolu'na katılmakta, otobanın Gebze kesiminde trafik kilitlenmekte, adım adım akmaktadır. Yaklaşık 30 kilometre ilerleyen sürücüler, tekrar Körfez kavşağından otoyola dahil olmakta, Gebze kavşağından D-100 Karayolu'na katılımdan itibaren uzun kuyruklar oluşmaktadır. Bazı sürücüler, TEM Otobanı’nın kapanacağının önceden haber verilmediğinden yakınmakta ve böylesine önemli bir yolun 81 gün süreyle kapatılmasına tepki göstermektedir. Bölgede sanayileşmenin yoğunlaşmasına bağlı olarak artık büyük bir sorun haline gelen ulaşım, otobanın kapatılması nedeniyle daha da sorun olacaktır."

Türkkan'ın önergede yönelttiği sorular şöyle: "1-TEM Otobanı'nda Gebze-Körfez kavşağı ile Gebze-İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmalar sebebiyle otoyolun 81 gün süreyle 24 Temmuz’a kadar ulaşıma kapatılmasının yol açacağı sorunlar düşünülmüş müdür? Bu konuda gerekli tedbirler alınmış mıdır?

2-Otobanı kullanan bazı sürücülerin yakındığı gibi neden böylesine önemli bir yolun 81 gün gibi uzun bir süre kapatılacağı önceden duyurulmamıştır?

3-Bölgede sanayileşmenin yoğunlaşmasına bağlı olarak OSB’ler nedeniyle zaten büyük bir sorun haline gelen ulaşım ve trafik konusunun otobanın 81 gün süreyle ulaşıma kapatılması nedeniyle daha da sorun olması nedeniyle trafiği rahatlatmak için ne gibi uygulamalar yapılması düşünülmektedir?

4-TEM Otobanı'nda Gebze-Körfez kavşağı ile Gebze-İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmaların 81 günden daha az zamanda bitirilmesi planlanmakta mıdır?

5-Hem sanayiyi hem de bölgedeki olağan yaşantıyı etkileyen bu ulaşım aksaklığı konusunda farklı bir planlama yapılması düşünülmekte midir?"

CİHAN

Yorumlar