TEM'de zincirleme kaza: En az 29 yaralı

TEM Otoyolu İzmit Bekirdere rampasında 24 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında en az 29 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.Kaza, saat 21.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Bekirdere rampası Ankara...

Google Haberlere Abone ol
TEM'de zincirleme kaza: En az 29 yaralı

TEM Otoyolu İzmit Bekirdere rampasında 24 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında en az 29 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Bekirdere rampası Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya, içerisinde kamyon, TIR, otobüs ve otomobilin bulunduğu 24 araç karıştı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 32 kişi, ambulanslarla çevre hastanelere götürüldü. Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan 1 kişinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yarımel, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Kaza, Gültepe rampasında meydana geldi. Kazada 24 araç birbirine girdi. Kazaya 18 TIR, 2 otobüs ve 4 ufak araç karıştı. 29 yaralı var. Yaralılar, Kocaeli Devlet Hastanesi ve üniversite hastanelerine kaldırıldı. Tedavileri devam ediyor. Çekicilerde araçları çekiyor. Kazaya neden olan maddenin araştırmasını yapıyoruz. Herhangi bir maddesi dökülmesi yok. Kaza, 2 TIR'ın çarpışması sonucu oluyor, bu sırada da yere mazot dökülüyor. Diğer araçlar da birbirine giriyor. Böylelikle zincirlemeli olan kaza." diye konuştu.

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ise kazada yaralananların sayısının 32 olduğunu belirtti. Öte yandan, kazaya karışan araçlarda bulunan vatandaşlar da, kazaya yere dökülen maddenin sebep olduğunu söyledi. Bu nedenle arkadan gelen araçların fren yapmasına rağmen kayarak birbirlerine vurduklarını belirttiler.

Kaza nedeniyle, TEM Otoyolu Ankara istikameti saatlerce trafiğe kapandı. Uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçları bulundukları yerden çekme çalışmaları sürüyor.

CİHAN

Yorumlar