TEMA: Yerel yönetimlerden beklentilerimiz var

TEMA Vakfı Muş Temsilcisi İhsan Aytemiş, "Çevre Ekoloji ve Yerel Yönetimden Beklentiler" adı altında yaptıkları araştırmalarda birçok proje ürettiklerini belirterek yerel yönetimlerden beklentilerinin olduğunu söyledi Muş’un ‘Çevre Ekoloji ve Yerel Yönet.

Google Haberlere Abone ol
TEMA: Yerel yönetimlerden beklentilerimiz var

TEMA Vakfı Muş Temsilcisi İhsan Aytemiş, "Çevre Ekoloji ve Yerel Yönetimden Beklentiler" adı altında yaptıkları araştırmalarda birçok proje ürettiklerini belirterek yerel yönetimlerden beklentilerinin olduğunu söyledi

Muş’un ‘Çevre Ekoloji ve Yerel Yönetimlerden Beklentiler’ adı altında projeler üreten TEMA Vakfı Muş Temsilcisi İhsan Aytemiş, bu projelerin hayata geçirilmesi için yerel yönetimlerden beklentilerinin olduğunu söyledi. Sağlıklı yaşamak, hayatı yaşanabilir, kılmak ve kaybolmakta olan geleceğimizi Kurtarmak için yerel yönetimlerden taleplerinin olduğunu kaydeden Aytemiş, “Planlama ve proje çalışmalarında yeşil alanların korunması, artırılması, dönüştürülmemesi, plan ve projelerin sosyal boyutu ile birlikte ekolojik boyutunun da göz önünde bulundurulması. Düzenli depolama tesislerinin kurulması, bertaraf ve dönüşüm sistemlerinin geliştirilmesi, bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, atık su şebekelerinin iyileştirilmesi, ileri arıtma sistemlerinin kurulması. Tesislerin yer seçiminde orman ve mera alanları, tarım arazileri gibi sürdürülebilir yaşamın güvencesi olan alanların korunması. İklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğine uyum sağlanması için sürdürülebilir ulaşım politikalarının benimsenmesi, enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerjinin teşvik edilmesi, altyapı sistemlerinin geliştirilmesi, peyzaj düzenlemelerinde yerel türlerin kullanılması. Toplu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, farklı ulaşım türlerinin bütünleşik bir şekilde planlanması, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi. Su varlığının korunması, kaçakların engellenmesi için su şebekelerinin iyileştirilmesi, enerji verimliliği ve tasarrufu için elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi." dedi.
CİHAN

Yorumlar