TEMA Vakfı'nın gönüllü sayısı 22 yılda 500 bine ulaştı

TEMA Vakfı, 22 yıl içerisinde gönüllü sayısını 500 bine çıkardı. TEMA Vakfı Antalya İl Temsilciliği, çevrenin korunmasına yönelik turizm anlayışının geliştirilmesine yönelik eğitim çalışmalarını otelleri ziyaret ederek sürdürüyor....

Google Haberlere Abone ol
TEMA Vakfı'nın gönüllü sayısı 22 yılda 500 bine ulaştı

TEMA Vakfı, 22 yıl içerisinde gönüllü sayısını 500 bine çıkardı. TEMA Vakfı Antalya İl Temsilciliği, çevrenin korunmasına yönelik turizm anlayışının geliştirilmesine yönelik eğitim çalışmalarını otelleri ziyaret ederek sürdürüyor. TEMA Vakfı, yaptığı açıklamada Antalya Kundu Turizm Bölgesi'nde hizmet veren, Topkapı Palace ile Kremlin Palace Hotel'de yaptıkları çalışma kapsamında 100 personelin TEMA'ya üye olduğunu duyurdu.

    TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Şenay Malbora, kuruldukları bu yana 22 yıl içerisinde gönüllü sayılarının 500 bine ulaştığını söyledi. Antalya’nın hem doğası hem de turizmi ile Akdeniz'in bir cenneti olduğunu belirten Malbora, turizmcilerin bu cenneti koruması gerektiğini kaydetti.

    Ülke genelinde 500 bin üyeye ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Malbora, bu rakamı daha da yukarılara çekmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

    1992 yılında Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından kurulan TEMA'nın toprak ve ormanların korunma bilincini toplumda 7'den 77'e oluşmasına öncülük ettiğini belirten Malbora, toprak dede Hayrettin Karaca'ya minnet borçlu olduklarını söyledi. Malbora, "3 yıl önce de Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılarak derslerde minik TEMA ve yavru TEMA dersleri okutuluyor. Akdeniz Bölgesi'nde özellikle turizmcilerimize çok büyük rol düşüyor. Çevre bizim için ve geleceğimiz için çok önemlidir. Bizler hayatı geleceğe taşıyan birer bireyleriz. TEMA Vakfı olarak çevreci turizmcilere çok ihtiyacımız var." dedi.

    Malbora, Manavgat'ta da çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar