TEMA Vakfı, 30 Mart'ta ekolojik okur yazar belediye başkanı arıyor

TEMA Vakfı, 30 Mart mahalli seçimler öncesi 'Ekolojik Okuryazar Belediye Başkanları Aranıyor' isimli kampanya başlattı.

Google Haberlere Abone ol
TEMA Vakfı, 30 Mart'ta ekolojik okur yazar belediye başkanı arıyor

TEMA Vakfı, 30 Mart mahalli seçimler öncesi 'Ekolojik Okuryazar Belediye Başkanları Aranıyor' isimli kampanya başlattı.
Kurdoğlu, TEMA Vakfı Manavgat Şubesi'nde yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin imzasına açılan, sürdürülebilir kentler ve kasabalara yönelik Aalborg Şartı'na 2 bin 912 belediyeden sadece 9'nun imza atmasını üzüntü verici bulduklarını söyledi.
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bu rakamların çok yüksek olduğunu olduğunun altını çizen Kurdoğlu, "Ülkemizde Aalborg Şartı'na imza atan belediye sayısı çok az. AB ülkelerinden örnek vermek gerekirse İtalya'da 870, İspanya'da bin 64 belediye imza atmış durumda. Türkiye'ninde üyesi bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan 'tüm insanların sağlıklı, yerleşik, güzel ve özendirici bir çevrede yaşama hakkını esas alan Avrupa Kentsel Şartı'nı ise ülkemizde henüz imzalayan belediye sayısı çok az. Ülkemiz henüz imzalanan yerel yönetimlerin bulunmaması bu konuda duyarlılığın henüz yeterince gelişmediğini göstermektedir" diye konuştu.
Dünya nüfusunun önemli bir kısmını barındıran şehirlerin günümüzde içtiği sudan, soluduğu hava kadar temel ihtiyaçlarını ve yaşam kalitesininde kilit rol oynadığını aktaran Kurdoğlu, kentlerin yaşam alanları, tüketim ve yaşam biçimlerinin temel unsurunu oluşturduğunu kaydetti. Kurdoğlu, "Bu sebeple TEMA Vakfı olarak, yerel yönetimlerin Anayasamız ile garanti altına alınan 'sağlıklı ve dengeli bir çerçevede yaşam hakkı' konusunda çok önemli bir rol oynadığımıza inanıyoruz. " dedi.
Kurdoğlu, 2014 mahalli seçimlerinde belediye başkanı olacak adaylara TEMA Vakfı olarak en temel hak olan sağlıklı bir çevrede yaşamak için bazı taleplerinin olduğunu belirtti.
CİHAN

Yorumlar