Telekonferansla Çince anlaştılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılacak misafir ülke grupları gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Telekonferansla Çince anlaştılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılacak misafir ülke grupları gelmeye devam ediyor. Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim ve eğlence fuarına Çin Halk Cumhuriyeti’nden bu yıl ilk kez katılım gerçekleşti. Doğa Koleji’nde velilerle ve kalacakları ev arkadaşlarıyla tanışan Çinli çocuklar ilgiyle karşılandı.

ÜÇ GÜN ŞEHRİ GEZECEK

Köse ailesine misafir olan 12 yaşındaki Jıaoyı Zhang, Çin’de dans eğitimi aldığı için 23 Nisan etkinliklerine katılmak üzere Kocaeli’ye geldiğini söyledi. Annesi ve babası Çin’de öğretmen olan Zhang, festivalden sonra üç gün boyunca şehri de gezecek. Çinli Jıaoyı Zhang’i festival boyunca Köse ailesi misafir edecek. Zhang’a ailenin kızları Zeynep Köse arkadaşlık yapacak.

TELEFONLA ÇİNCE TERCÜME

Zhang’le iletişim kurmak için Çince bilen yakın bir arkadaşını arayan anne Neşe Köse, telekonferans sistemiyle İstanbul’dan konuşmaları anında tercüme ettirip Zhang’ın isteklerini dinledi. İlk olarak telefonunu şarj etmek istediğini söyleyen Zhang, festival boyunca Köse ailesiyle bu şekilde iletişim kurabilecek. Arkadaşlarından şanslı olduğunu dile getiren Jıaoyı Zhang, telefonla da olsa misafir olduğu Köse ailesiyle Çince anlaşabileceğini belirtti.

GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENECEĞİM

Zeynep Köse ise farklı bir kültüre sahip olan Çinli bir arkadaşını misafir etmekten mutlu olduğunu ifade etti. “Onların yemek kültürünü, renkli giysilerini merak ediyorum. Kendisinden güzel şeyler öğreneceğimi düşünüyorum” diyen Zeynep Köse, Jıaoyı Zhang’a Türk kültürünü ve yöresel zenginlikleri göstermek istediğini de ifade etti. CİHAN

Yorumlar