Telefonla dolandırıcılık yapanlara operasyon: 38 tutuklama

Telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik eş zamanlı 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Telefonla dolandırıcılık yapanlara operasyon: 38 tutuklama

Telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik eş zamanlı 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, aralarında bazı ünlüler ve akademisyenlerin de bulunduğu kişileri telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi, polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Osmaniye merkezli, İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Hatay ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, dolandırıcılık iddiasıyla 38 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin, telefonla aradıkları kişilere, "kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin elinde olduğunu, hesapları kullanılarak para transferi yapıldığını" söyleyip örgüt üyelerinin yakalanması için verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para yatırılmasını istedikleri belirlendi. Dolandırıcılık şebekesine yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonda, İstanbul'da 13, Şanlıurfa ile bazı ilçelerinde 12, Ankara'da 9, Hatay'da 3 ve Adana'da 1 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen dokümanlar, çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, sim kartı, başkalarına ait kimlik fotokopileri ve kredi kartları bulundu.

Suç şebekesi üyelerinin dolandırıcılık olaylarında 1000 farklı kişiye ait hesap, kredi kartı numaraları ile TC kimlik numaralarını kullandıkları, 80 bin vatandaşı telefon ile arayarak 2 milyon 845 bin TL para ile yaklaşık olarak 1 kg altın elde ederek haksız menfaat temin ettikleri, 1 milyon 134 bin TL tutarındaki parayı ise vatandaşların şüphelilere elden teslim ettikleri tespit edildi. Diğer taraftan yine vatandaşlar tarafından suç şebekesi üyelerine teslim edilmek üzereyken bloke veya suçüstü müdahalesi ile ele geçirilen 800 bin TL para ve 1 kg altının ise olayın mağdurlarına teslim edildiği bildirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 38 zanlı mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce düzenlenen operasyonlarla beraber gözaltı sayısının 130'a, tutuklu sayısının 71'e ulaştığı bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Hiçbir kamu görevlisi, vatandaştan para talep etmez, benzer olayların yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu tür kişilere itibar etmeyerek derhal 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım isteyiniz. Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için, suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” denildi. CİHAN

Yorumlar