Telefon kablolarını direklerini keserek çalan hırsızlar yakalandı

Mersin’in Silifke İlçesinde telefon kablolarını çalarak vatandaşı iletişimden mağdur bırakan üç kişi suçüstü yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Silifke Merkez Jandarma Karakoluna Bağlı ekiplerince çaldıkları kabloları yakıp içerisindeki...

Google Haberlere Abone ol
Telefon kablolarını direklerini keserek çalan hırsızlar yakalandı

Mersin’in Silifke İlçesinde telefon kablolarını çalarak vatandaşı iletişimden mağdur bırakan üç kişi suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Silifke Merkez Jandarma Karakoluna Bağlı ekiplerince çaldıkları kabloları yakıp içerisindeki bakır telleri ayırmak isteyen Murat. A.(29), Ali K.(24) ve Tolga. Y.(24) isimli şahısların jandarma ekiplerince suçüstü yakalandığı bildirildi. Yakılıp içindeki bakır tellerin alınmak istenen olay yerinde 350 metrelik telefon kablolarıyla ele geçirildi. Yakalanan şahıslarla birlikte ele geçirilen kabloların Silifke’nin Çeltikçi ve Kırobası mahallelerindeki telefon tellerinden çaldıkları öğrenildi.

Ayrıca yakalanan şahısların daha önce Silifke’nin Çaltıbozkur Mahallesinin Çukur mevkisine giden yol üzerindeki telefon direklerini kesip tellerini ve direkleri çalarak 6 mahalleyi daha iletişimsiz bırakan kişiler olduğu bildirildi.

Bu olayla ilgili yapılan haberler sonrasında Silifke Kaymakamlığınca konuya el atılmış, kesilerek kabloları çalınan direklerin tekrar bu bölgelere dikilmesi ve halkın mağduriyetinin giderilmesi için Türk Telekom tarafından 40 bin lira ödenek çıkartılmıştı.

Yakalanan şahıslar Jandarmada yapılan sorgularının ardından Silifke Adliyesine çıkartıldı. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar