Telefon dolandırıcılığı yapan şahıslar yakalandı

Mersin’in Silifke ilçesinde telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişi yakalandı. Silifke’de telefonda kendilerini polis olarak tanıtan ve aradıkları kişilerden para isteyen 2 şüpheli, Kuşadası’nda yaşayan bir kişiyi 21 bin lira dolandırdı....

Google Haberlere Abone ol
Telefon dolandırıcılığı yapan şahıslar yakalandı

Mersin’in Silifke ilçesinde telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişi yakalandı. Silifke’de telefonda kendilerini polis olarak tanıtan ve aradıkları kişilerden para isteyen 2 şüpheli, Kuşadası’nda yaşayan bir kişiyi 21 bin lira dolandırdı.

Dolandırıcılar parayı bankadan çekemeden yakalandı.

    İddiaya göre: isimleri K.N. Kasapoglu ve M. Sürücü isimli şahıslar, Kuşadası'nda yaşayan, M.Ali Barda isimli kişiyi telefonla arayarak kendilerin polis olarak tanıttı. Ardından hesabından PKK’ya para aktarılıyor diyerek işin gizli kalacağını bu kişilerin yakalanması için kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi. Bir süre sonra Silifke’de şubesi olan bir bankanın verilen hesap numarasına 21 bin lira yatırmasını istedi.

    Dolandırılan M. Ali Barda isimli vatandaş, belirtilen hesaba parayı yatırdı. Silifke’de bankadan para çekmek için giden ve kendilerine aile görünümü veren K.N. Kasapoğlu ve M. Sürücü isimli şahıslara banka tarafından ‘şuan para yok’ diye ödeme yapılmadı. Birkaç kere hesaplarına yüklü miktarda para giriş çıkışı yapılan bu kişilerden şüphelenen banka memurları olayı Silifke Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri bildirdi. Bankaya gelen polis memurları dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla şahısları gözaltına aldı.

    Dolandırıldığını Silifke Polisi kendisini arayınca anlayan M. Ali Barda’ya parası geri gönderildi. Barda Silifke Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve banka çalışanlarına teşekkür etti.

    Emniyet Müdürü Yüksel Biçer ise bu tür dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı. Biçer, "Türkiye’nin bir çok yerinden vatandaşları arayarak kendilerini polis olarak tanıtan ve çeşitli yollarla vatandaşı kandırmaya çalışan kişilere karşı duyarlı olalım. Duydukları zaman böyle bir şeye nasıl inanılır demeyin. Bu yöntemle ülkemizde bir çok kişi maalesef dolandırılmıştır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kesinlikle arayan kişinin sözlerine itibar etmeyerek en yakın polis karakoluna yada 155 polisi arayarak durum hakkında bilgi veriniz. Polis-vatandaş işbirliği ile dolanıcıların önüne geçmiş oluruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar