Telefon dolandırıcılarının büyük vurgununu polis önledi

İzmir’de kendilerini polis diye tanıtıp vatandaşların paralarını alan telefon dolandırıcıları, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Telefon dolandırıcılarının büyük vurgununu polis önledi

İzmir’de kendilerini polis diye tanıtıp vatandaşların paralarını alan telefon dolandırıcıları, polisin dikkati sayesinde yakalandı. İki operasyonla 250 bin TL para ve ziynet eşyaları ile birlikte yakalanan 7 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Profesöründen savcıya kadar çok sayıda kişiyi dolandıran telefon çetesi, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden arıyoruz." diyerek N.B. isimli vatandaştan 29 bin 500 TL, G.G. adlı vatandaştan ziynet eşyaları ve 150 bin TL, H.İ.’den ise 90 bin TL para alarak kayıplara karıştı. Karşıyaka ilçesinde meydana gelen telefon dolandırıcılığı olayları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Güven Timleri Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaptıkları araştırmalar sonucunda şüpheliler İ.H.A., A.Ç., İ.H.Ö. ve İ.A., Alsancak semtinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılarla birlikte 229 bin TL para ve maddi değeri yüksek ziynet eşyaları ele geçirildi. Mağdurlar tarafından teşhis edilen dört zanlıdan İ.H.A., A.Ç. ve İ.H.Ö., sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bostanlı semtinde ise E.B. isimli vatandaşa telefon eden dolandırıcı, 30 bin TL parayı Yalı Caddesi üzerindeki bir parka koymasını istedi. Parayı alan şebeke üyeleri, aynı gün E.B.’yi tekrar arayarak 20 bin TL daha getirmesini talep etti. Dolandırıldığını anlayan E.B., durumu polise bildirdi. Polislerle birlikte hareket eden vatandaş, 20 bin TL’yi şebeke üyelerine vermek için Lozan Meydanı'na gitti. Parayı teslim almaya gelen şebeke üyeleri Ö.A., M.A. ve N.K. yakalanarak gözaltına alındı. Ö.A. ve M.A., sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar