Telefon dolandırıcılarına darbe

Adana’da telefonla aradıkları kişilere kendilerini; savcı, başkomiser, polis ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi.

Google Haberlere Abone ol
Telefon dolandırıcılarına darbe

Adana’da telefonla aradıkları kişilere kendilerini; savcı, başkomiser, polis ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi.

Şebeken üyelerinin aradıkları kişilere ‘Kimlik bilgileriniz veya banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiştir, bu şahısların yakalanması için hesabınızdaki parayı, size vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekir’ şeklinde yalan beyanlarda bulunarak vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik 7 aylık yapılan çalışma A.E. isimli şüphelinin önderliğinde kurulduğu tespit edilen, ülke genelinde dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçunu işleyen örgüt çökertildi.

Yapılan çalışma sonucu, suç örgütünün içinde kamuoyuna mal olmuş birçok ünlü kişinin de bulunduğu 49 kişiyi, 3 milyon 236 bin 300 TL dolandırdığı tespit edildi. Vatandaşlardan dolandırılmak suretiyle alınan 1 milyon 440 bin 500 TL şüphelilerden alınarak, sahiplerine iade edildi. Gerçekleştirilen bu çalışmalar neticesinde vatandaşlardan, 7 milyon 817 bin 250 TL dolandırılmasının engellendiği belirtildi. Suç örgütünün 7 aylık süre içerisinde 93 şüpheli şahıs ile işbirliği içinde çalıştığı belirlenirken, 48 kişinin ara operasyonlar sonucu yakalandığı 31’inin adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi. Suç örgütüne yönelik Adana merkezli Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ile Akçakale ilçesinde 47 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 32 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Şüpheli şahısların ikametleri, iş yerleri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda; bir ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 22 adet dolu fişek, 2 kurusıkı tabanca, 2 sustalı bıçak, bir otomobil, 26 bin 300 TL, 6 altın kolye, 9 altın yüzük, 6 altın bilezik ve 4 altın küpe, 28 cep telefonu, 31 sim kart, 7 adet bilgisayar kasası, 9 adet dizüstü bilgisayar, 12 banka kartı, 23 taşınabilir bellek, 7 adet hafıza kartı. 10 farklı şahıslara ait banka dekontları ele geçirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Devletin hiçbir görevlisi suçluları yakalamak veya terör örgütüne operasyon yapmak için sizlerden para, kontör veya ziynet eşyası talebinde bulunmaz. Bu şekilde telefonla aranan vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmadan serinkanlı bir şekilde telefonu kapatıp hemen ardından polisi aramaları, dolandırıcıların oyununu bozacak en basit ve kolay çözüm yoludur. Ayrıca, hesabınız dolandırıcılar tarafından kullanılıp şüpheli konumuna düşmemeniz için tanımadığınız hiç kimseye para yatırtmak için hesap numaranızı ve banka kartlarınızı vermeyiniz. “ denildi.
CİHAN

Yorumlar