Teleferik arızalandı, yüzlerce turist mahsur kaldı

Bursa'da yeni yapılan teleferik arızalanınca Arap turistler mahsur kaldı. Ramazan Bayram tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen, çoğunluğu Arap turistler teleferiğin arızalanması ile havada mahsur kaldılar.Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00...

Google Haberlere Abone ol
Teleferik arızalandı, yüzlerce turist mahsur kaldı

Bursa'da yeni yapılan teleferik arızalanınca Arap turistler mahsur kaldı. Ramazan Bayram tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen, çoğunluğu Arap turistler teleferiğin arızalanması ile havada mahsur kaldılar.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00 sularında henüz kısa süre önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı bir törenle açılan teleferik, bugün aniden arızalandı. Onlarca turistin yolculuğu sırasında teleferik arızalanıp yaklaşık bir buçuk saat havada asılı kalınca yolcular da havada asılı kaldı. Yaşanan arıza nedeniyle büyük korku yaşayan turistler, tam anlamıyla bayram günü büyük bir şok yaşamış oldu.

Yaşanan arıza sonrasında alternatif sistemle teleferik kabinlerindeki yolcular tahliye edilirken, Sarıalan'daki yolcular ise otobüslerle kente getirildi.

Şanzımandaki rulmanların dağılması sonucu meydana gelen mekanik nedenden dolayı yaşanan arıza sonrasında teleferikte bulunan vatandaşlar 1,5 saatlik çalışma ile alternatif sistemle tahliye edildi. Yaşanan arıza sonrasında herhangi bir yaralanma olmaması sevindirirken, mahsur kalan bin 246 kişi tahliye edilerek kente getirildi.

Teleferikte yaşanan arıza sonrasında Sarıalan'da kalan yolcular ise gönderilen 20 otobüsle ve 12 minibüsle Bursa'ya getirildi. Bu arada, yolcuların ücretlerinin ise iade edildiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar