Tekstilcilere süblime baskı anlatıldı

Tekstil Araştırmacıları Derneği tarafından, üyelere süblime baskı tekniği konusunda bilgi verildi. Derneğin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda tekstil firması temsilcisi katıldı. Dernek Başkanı Ekrem Hayri Peker,...

Google Haberlere Abone ol
Tekstilcilere süblime baskı anlatıldı

Tekstil Araştırmacıları Derneği tarafından, üyelere süblime baskı tekniği konusunda bilgi verildi.

Derneğin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda tekstil firması temsilcisi katıldı. Dernek Başkanı Ekrem Hayri Peker, tekstilde en büyük problemi, ‘işletmecilerin ürettikleri yeni ürünleri pazarlayacak, farklı bakabilen pazarlama ekiplerin olmaması’ şeklinde açıkladı. Firmaların yeni ürünlerini pazarlayacak organizasyonlar kurmak gerektiğinin altını çizen Peker, dernek olarak yurt içi veya yurt dışında tüm tekstil fabrikalarına danışmanlık hizmeti vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Dernek üyelerinden sanayici Mehmet Bilgiç ise dijital baskı çeşitlerinden süblime baskı tekniğini anlattı. Siparişin gelmesi ve desenin çizilmesinden başlayarak kumaşın basılıp, müşteriye teslimine kadar olan prosesi görüntü eşliğinde tanımlayan Bilgiç, süblime baskıda kağıdın kalitesinin önemine değindi. Bilgiç, ayrıca gravür, desen, şablon ve kalıp çekimi konularında deneyimlerini paylaştı.

CİHAN

Yorumlar