Teknopark çalıştayında Mersin'in potansiyeli ele alınıyor

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) tarafından organize edilen 'Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı' başladı.Hilton-SA Oteli’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu yapılacak...

Google Haberlere Abone ol
Teknopark çalıştayında Mersin'in potansiyeli ele alınıyor

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) tarafından organize edilen 'Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı' başladı.

Hilton-SA Oteli’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu

yapılacak sunumlarla kalkınma kavramıyla bilim ve teknoloji ilişkisinin önemli bilgilerinin katılımcılarla paylaşılacağını ifade etti. Çalıştaya katılan kamu, yerel, sivil tüm kurum ve kuruluşların gerekli dersler çıkaracağını anlatan Güzeloğlu, Mersin'in Türkiye'nin büyümesine yönelik katkılarına dikkat çekti. Mersin'in dinamiklerinin kalkınmayı bir bütün olarak ele alarak tüm kurumları bu hedefler doğrultusunda buluşturmasının hayati bir gereklilik olarak önlerinde durduğuna işaret eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Bu başarı öyküsünün temelinde Ar-Ge’ye ayrılacak fonları geliştirme, marka ve katma değere dayalı süreçte üniversitelerden başlayan değerli bir çalışma göze çarpmaktadır. Teknopark da çok önemli bir kurum olarak bu noktada dikkat çekmektedir. 5’inci yılına girdiğim hizmet dönemimde Teknopark’ı devraldığımız noktadan bugün elde ettiği çok üstün bir pozisyon haline gelmesi için çalışmalar yaptık. İstihdam ve ona bağlı değerlerde ilk 5 sıra içindeki Teknopark için hedefimiz kendini geliştirirken kentiyle birlikte büyümesidir. Bilgiyi kullanacak olan tüm kurumların işbirliğini önemsiyoruz. Bugün aramızda olan Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO’su Sayın Berner gibi ulusal ve uluslar arası iyi örneklerin ülkemizde uygulanabilir olmasını çok önemsiyoruz."

Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO’su Anders Berner ise çalıştaya katılmaktan ve ilk defa geldiği Mersin’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Berner, "Bu güzel kabul için herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise 2005 yılında kurulan Mersin Teknopark'ta 63 firmanın bulunduğunu kaydetti. Durmaz, Teknopark'ın 350’yi aşkın çalışanı ve 150 milyon liralık cirosuyla bir büyüklüğün tanımı haline geldiğini ifade etti.

Çalıştayda Teknopark’ın bir süre önce hizmete açtığı Yenilikçilik ve İnovasyon Merkezi ile ABC Portalı’nın tanıtımının yapılacağı ve 2 gün sürecek oturumlarda 'Geleceğin Ofisleri', 'Dünyada Yaratıcılık ve Yenilikçilik Merkezleri' ile 'Türkiye’de Yaratıcılık ve Yenilikçilik Merkezleri' başlıkları altında sunumlar yapılacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar