Teknisyen, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

TEDAŞ elektrik arızada görevli teknisyen arızayı gidermek için çıktığı direkte yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybetti. Mersin’in Silifke ilçesi TEDAŞ elektrik arıza bölümünde çalışan 2 teknisyen arızayı gidermek için çıktıkları...

Google Haberlere Abone ol
Teknisyen, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

TEDAŞ elektrik arızada görevli teknisyen arızayı gidermek için çıktığı direkte yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybetti.

Mersin’in Silifke ilçesi TEDAŞ elektrik arıza bölümünde çalışan 2 teknisyen arızayı gidermek için çıktıkları trafoda elektrik akımına kapıldı Olayda evli ve bir kız çocuğu bulunan Ali İhsan Candan (34) hayatını kaybederken, mesai arkadaşı Metin Karaca (32) şoka girerek hastanelik oldu.

4 yaşında bir kızı bulunan genç teknisyenin cenazesi Silifke Alaeddin Camii'nde kılınan cenaze namazın ardından Burunucu mezarlığına defnedildi.

TEDAŞ’da elektrik teknisyeni olarak görev yapan ve üzücü olayda hayatını kaybeden Candan’ın kayınpederinin de 10 yıl önce

aynı görevi yaparken yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Elektrik arızalarının sık sık yaşandığı ilçede, kısa süre önce personelde azaltmaya giden Silifke TEDAŞ yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, mesai arkadaşları ve vatandaşlar yaşanan olayça tepki gösterdi. Kazada arkadaşlarını kaybeden çalışanlardan bazıları olayda hayatını kaybeden Candan’ın 1 saatten fazla bir süre cansız olarak direkte asılı kaldığını iddia etti.

MAHALLE HALKI TEPKİLİ

Sürekli aynı arızalardan dolayı rahatsız olan mahalle sakinleri hayatlarından endişe ettiklerini yaşanan trafo patlamalarının kendilerini tedirgin ettiğini dile getirdiler. Vatandaşlar, "Hergün aynı sorunla karşılaşıyoruz. Bu arızaların sona ermesi için sürekli yetkililere müracaat ediyoruz. Ama hiçbir şekilde ne sözlü nede dilekçelerimiz dikkate alınmıyor. Bizler 1970 yıllarından kalma trafolardan ancak bu hizmeti alabilirsiniz. Biz artık hergün tereddüt içerisinde yaşamak istemiyoruz. Evimizde yatamıyoruz. Bu trafolar canlı bomba gibi bizi tehdit ediyor. Biz bunların ya burudan kaldırılmasını ya da yenilenmesini istiyoruz. Sizlerde gördüğünüz gibi olan en sonunda gencecik çocuğa oldu. Allah ailesine sabır versin." ifadelerini kullandı.

"İLKEL ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ"

TEDAŞ’ta 3 yıl boyunca görev yapan ve geçtiğimiz ay işten çıkarılan bazı teknisyenler, çalıştıkları süre içerisinde aynı sorunları fazlasıyla yaşadıklarını, programsız çalışma, malzeme ve ekip eksiğinden dolayı çoğu zaman ilkel şartlarda arızaları gidermeye çalıştıklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar