Tekne faciasıyla ilgili örgütün kasası ele geçirildi

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür beldesi açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu sekiz kişinin ölmesi olayında, kaçakların paralarının muhafaza edildiği suç örgütünün kasası ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tekne faciasıyla ilgili örgütün kasası ele geçirildi

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür beldesi açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu sekiz kişinin ölmesi olayında, kaçakların paralarının muhafaza edildiği suç örgütünün kasası ele geçirildi. Kasada bulunan defterde, kaçaklara verilecek şifreler ve çok sayıda para bulundu. Gözaltına alınanlar arasında tekne sahibinin de bulunduğu öğrenildi.

Menderes Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kasanın bulunduğu bir işyerine operasyon yaptı. Burada kaçak göçmenlerin paralarının muhafaza edildiği ve suç örgütünün kasası olduğu değerlendirilen bir kasa bulundu. İçinde kaçak göçmenlerden alınan paraların kayıtlarının tutulduğu çok sayıda defter, göçmenlere verilen şifrelerin yazıldığı kâğıtlarla 4 bin 500 TL, 6 bin Euro, 6 bin 50 Dolar para ele geçirildi. Örgütün kasası konumunda bulunan işletme sahibi A.K. ve birlikte çalıştığı Suriye uyruklu F.S. ile teknenin sahibi N.K. olmak üzere üç kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. CİHAN

Yorumlar