Tekirdağlılardan merkez ilçe için isim kampanyası

Tekirdağ Demokrasi Platformu, Merkez Süleymanpaşa ilçesinin isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.Tekirdağ'ın, 6 Kasım 2012’de büyükşehir olmasıyla birlikte merkez ilçeye Süleymanpaşa isminin verildiğini, Tekirdağlılar...

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağlılardan merkez ilçe için isim kampanyası

Tekirdağ Demokrasi Platformu, Merkez Süleymanpaşa ilçesinin isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Tekirdağ'ın, 6 Kasım 2012’de büyükşehir olmasıyla birlikte merkez ilçeye Süleymanpaşa isminin verildiğini, Tekirdağlılar olarak ismin demokratik olarak kendilerinin belirlemeleri gerektiği ifade eden Tekirdağ Demokrasi Platformu, Tuğlalı Park'ta stand açarak “Tekirdağ, Süleymanpaşa değildir. Yaşadığı kentin ismini Tekirdağlılar belirliyor." adı altında imza kampanyası başlattı.

Tekirdağ Demokrasi Platformu sekreteri Nijat Ayvaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Tekirdağ, hepimizi ve biz Tekirdağlılar olarak bize dayatılan Süleymanpaşa adıyla değil, referandumda belirlediğimiz isimin bu kente verilmesini istiyoruz. Bu kampanya, Süleymanpaşa'nın bu kentte yaşayan bizlere dayatılmış bir isim olduğu gerçeğini bir kez daha gündeme getirmek için başlatıldı.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve vatandaşların destek verdiği kampanyanın 21 Mayıs'a kadar süreceği belirtilirken, vatandaşlara şu isimler öneriliyor: “Rodosto, Tekfurdağ, Bizante, Ganos, Rumeli, Mustafa Kemal Paşa ve Namık Kemal.”

CİHAN

Yorumlar