Tekirdağ'da huzurevi sakinleri hünerlerini sergiledi

Tekirdağ'daki Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, kendi yaptıkları birbirinden farklı el emeği göz nuru eserlerini Tekira AVM’de sergiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da huzurevi sakinleri hünerlerini sergiledi

Tekirdağ'daki Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, kendi yaptıkları birbirinden farklı el emeği göz nuru eserlerini Tekira AVM’de sergiliyor. Sergi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında açıldı.

Boş vakitlerini huzurevinde bulunan hobi odasında geçirdiğini ve 30 eser yaptığını belirten Fuat Koç, “Günün belli saatlerinde hobi odasına iner, çalışmalarımı yapıyorum. Halk Eğitim'den Sabiha hocamız var, o da diğer arkadaşlarımıza üç boyutlu resim yapmayı öğretiyor. Böylece boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz. Burada eserlerimizi huzurevine katkımız olsun diye satıyoruz.” dedi. El sanatları öğretmeni Sabriye Özdeniz ise sergideki bütün eserlerin yaşlılar tarafından yapıldığını. elde edilecek gelirin huzurevine gitmesinin hem kendisini hem de onları mutlu edeceğini söyledi. Sergiyi gezen huzurevi sakinlerinden Hikmet Deniz de şunları ifade etti: “İlk defa böyle bir sergimiz oldu. Başta hoca hanımımız yardımıyla ortaya çok güzel eserler çıktı. Bizi çok mutlu etti. Katılım çok yoğun ve güzel oldu. İnşallah bundan sonra çalışmalarımız ve sergilerimiz devam edecek.”

"Gönüllü Torun" projesiyle huzurevi sakinlerinin torunları olan ve sergide de onları yalnız bırakmayan Betül Aydın ve Handan Doğan ise, “Sergide eserleri olan amcalarımızın, teyzelerimizin en başından beri yanındaydık. Bu serginin açılması, onlar için çok iyi moral oldu. Çok büyük emekleri geçti. Bunları belki de birçok genç yapamaz. Gelip bu güzel sergiyi en azından gezerek, yaşlılarımızı çok daha mutlu edebiliriz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar