Tekirdağ'da gazeteciler Emniyet binası önüne kalem bıraktı

Tekirdağ’da medya mensupları, gazetecilerin emniyet binalarına alınmamasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da gazeteciler Emniyet binası önüne kalem bıraktı

Tekirdağ’da medya mensupları, gazetecilerin emniyet binalarına alınmamasını protesto etti. Trakya Gazeteciler Birliği Derneği (TGBD) üyeleri, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün kapısına kalemlerini bıraktı.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı eylemde açıklama yapan TGBD Başkanı Naci Akyazı, gazetecilere yönelik yasakçı uygulamalara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge ile Türkiye genelinde 22 Aralık 2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının emniyet müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklarının duyurulduğunu hatırlatan Akyazı, genelgede ayrıca gazetecilerin bazı emniyet hizmet binalarında yer alan basın odalarına giriş kartlarını iade etmelerinin istendiğini belirtti. Demokrasilerde ‘sen buraya giremezsin, bunu yazamasın’ gibi dayatmaların olmadığını dile getiren Akyazı, “Gazeteciler toplumun bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı için kamu görevi görür. Bu nedenle sade vatandaştan farklı olarak birçok kurum ve kuruluşa girebilir. Bizim talebimiz toplumun bilgi edinme hakkı içindir." dedi.

Ülke gündeminin ‘hırsızlık, yolsuzluk’ gibi son derece ağır ithamlarla meşgul olduğu bugünlerde yayımlanan genelgenin son derece manidar olduğunun altını çizen Naci Akyazı, “Yayımlanan genelge ile kamunun haber alma hakkının engelleniyor olmasını ne yazık ki tek kelime ile nitelendirebiliyoruz: Sansür. Bu karar sansürdür, basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir, darbedir. Türk basını 12 Eylül darbesi döneminde bile böylesine bir uygulamaya, dayatmaya maruz kalmamıştır. Her gerçeğin gün ışığına çıkmaya mahkumdur. Bizler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de halkın haber alma hakkı için yazmaya, gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Basın özgürlüğüne yapılan müdahalelere asla göz yummayacağız! Emniyet Müdürlüklerinin kapılarının meslektaşlarımıza kapatılmasını, gazetecilerin ve dolayısıyla halkımızın sağlıklı bilgiye erişiminin ortadan kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.
Emniyet binası önüne kalem bırakan gazeteciler, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar