Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji polikliniği açıldı

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji polikliniği açıldı. Tekirdağ’da ilk defa çocuk kardiyolojisinin hizmet vermeye başladığını daha öncesinde böyle problemleri olan hastaların şehir dışına sevk edildiğini ifade eden çocuk kardiyoloji uzmanı M.

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji polikliniği açıldı

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji polikliniği açıldı.

Tekirdağ’da ilk defa çocuk kardiyolojisinin hizmet vermeye başladığını daha öncesinde böyle problemleri olan hastaların şehir dışına sevk edildiğini ifade eden çocuk kardiyoloji uzmanı Münevver Yılmaz, "Şehrimizde bir ilk olmasıyla birlikte hem şehrimize hem de bölge şehirlerdeki vatandaşlarımıza çocuk kardiyoloji konusunda hizmet vereceğiz. Yeni doğan döneminden başlayarak 18 yaşına kadar tüm çocuklarımızın medikal tedavisini ve takip sürecini biz yapacağız. Bunun dışında gerekli görüldüğü takdirde, İstanbul yâda diğer merkezlere sevkleri yapacağız." dedi.

Çocuk kardiyolojisi hakkında kısa bir bilgi veren çocuk kardiyoloji uzmanı Yılmaz, "Yeni doğan döneminden 18 yaşına kadar tüm çocukların kalp ile ilgili olan problemlerine bakıyoruz. Doğuştan kalbinde delikler, darlıklar ve ritim problemleri gibi sorunları olan; çocuk hekimleri yâda aile hekimleri tarafından muayene sırasında üfürüm duyulan, muayene sırasında bozukluk görülen, çarpıntısı olan, göğüs ağrısı olan ve bayılan çocuklar için mutlaka çocuk kardiyolojine görünmeleri gerekiyor." dedi.

Yetişkinlerdeki kalp hastalıkları ile çocuklardaki kalp hastalıklarının farklılıklar gösterdiğini bu farklılıklardan dolayı farklı değerlendirmelerin ve cihazların gerektiğini ifade eden Yılmaz, hastane tarafından bu klinik ile bunlar giderildiğini ve çocuk kardiyoloji kliniği vatandaşlar için oldukça önemli olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar