Tekin: Türkiye 8 Haziran'da Büyük Bir Nefes Alacak

CHP bugün 41 il yapılan ön seçimde oy kullanan Gürsel Tekin, 'İnşallah 8 Haziran'da Türkiye büyük bir nefes alacak.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tekin: Türkiye 8 Haziran'da Büyük Bir Nefes Alacak

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bugün 41 il ve 45 alanda namzet tespit etmek için yaptığı ön seçim oylamaları devam ediyor. Oy kullanan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 'İnşallah 8 Haziran'da Türkiye iri bir soluk alacak.' dedi.

'YÜZBİNLER OY KULLANIYOR'

Ön seçim için Kadıköy Anadolu Lisesi'ne gelen Tekin, eşiyle müşterek oy kullandıktan sonra gündemle ilgili izahatlarda bulundu. Tekin, 'Görüyorsunuz burada yüzbinlerce insan oy kullanıyor. Sabah gelirken radyodan dinledim. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğolu ve Selahattin Demirtaş ile alakalı sarf edilen cümlelere baktığımızda işte dizayndır. Eğer bir dizayn aranacaksa merkezi sırf AKP Genel Merkezi'dir.' dedi.

'ERBAKAN'I HANÇERLEDİĞİ GÜNLERİ UNUTMADIK'

Gürsel Tekin, 'Önümdeki süreçte hangi güçlerin mebus tayin edeceğini doğrusu hiç kimse bilmiyor. Yüzbinlerce üyemiz oy kullanacak ve mebus belirleyecek. Burada dizayn olasıdır değil. AKP'de dizayn olduğunu net bir biçimde biliyoruz. 2002 yılında eski başbakanın ulusal görüş gömleğimi attım, Erbakan'ı sırtını hançerlediğim günleri unutmadık. Eğer bir şey aranacaksa buradan aransın.' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BÜYÜK NEFES ALACAK'

Tüm Türkiye'ye birinci derslik demokrasiyi taahhüt ettiklerini de belirten Gürsel Tekin, '8 Haziran'da şunu net şekilde görüyoruz. Bu ön seçim vesilesiyle fazla aşırı sayıda ile gittik. Milletin CHP'den fazla aşırı iri bir beklentisi vardır. İnşallah 8 Haziran'da Türkiye iri bir soluk alacak. İşsizlik, yoksulluk ve sefalet bitecek.' biçiminde konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar