Tekin: Eğitimde sınav skorları dışında göstergeler var

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Kars'ta, Doğu Anadolu'nun eğitim sıralamasında son sıralarda olmasını değerlendirdi. Batı ilerine kıyasla kaliteli eğitim alamayan gençlerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli rol...

Google Haberlere Abone ol
Tekin: Eğitimde sınav skorları dışında göstergeler var

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Kars'ta, Doğu Anadolu'nun eğitim sıralamasında son sıralarda olmasını değerlendirdi. Batı ilerine kıyasla kaliteli eğitim alamayan gençlerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli rol alan sınav sonuçlarıyla şekillenen sıralamayı sağlıklı görmediğini söyleyen Tekin, "Eğitimde hâlbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var." dedi.

MEB Müsteşarı Tekin, Doğu Anadolu Bölgesi istişare toplantısı için Kars'a geldi. Bir otelin toplantı salonunda Kars, Ağrı, Ardahan, Artvin, Erzurum ve Iğdır il Milli Eğitim yetkilileriyle bir araya gelen Tekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aylık il müdürleri toplantıları yaptıklarını fakat yeterince mutfağa, sahaya inmediklerini düşündüklerini söyledi.

Tekin, Ankara'da gerçekleşen il müdürleri toplantılarını sınırlı bir zamanda yapıldığını ve sahada doğrudan uygulayıcılarla çok yakın temas halinde olamadıklarını belirtti. Bu bağlamda ilk kez bu toplantıları Kars’ta başlattıklarını aktaran Tekin, "Türkiye'de 81 ilin bütün sorunlarını aynı toplantıda tartışmak karara bağlamak zor. Bundan sonra da 5-6 ili kapsayacak şekilde bu tür toplantılar organize edilecek ve bu tür toplantılar Ağustos ayı ortasına kadar devam edecek." diye konuştu.

Tekin’e, basın mensupları, "Bölge illeri eğitim sıralamasında son sıralarda, bunu da masaya yatıracak mısınız? Dershanelerin kapatılması gündemde, Kars’ta da var, bununla ilgili görüşmeleriniz olacak mı?" sorularını yöneltti. Müsteşar Tekin, "Bu sizin bahsettiğiniz sıralamalar, eğitimde son sırada sıralaması, bunlar çok sağlıklı şeyler değil. Belli bir sınav sonucuna göre yapılmış sıralamalar. Eğitimde halbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var." diye ifade etti.

"BİZİM EĞİTTİĞİMİZ ÇOCUKLARA SİZ İKİNCİ BİR KURS VERMEYİN"

MEB olarak devlet dışında hiçbir topluluğu, hiçbir kitleyi hedef ya da muhatap almadıklarını, kendi eğittikleri çocuklara dershanelerin ikinci bir kurs vermesini istemediklerine vurgu yapan Tekin, şöyle devam etti: "Devlet otoritesine karşı çıkan gruplarla ilgili mücadeleyi ilgili kamu kurumları yapar. Bizim burada yapacağımız şey sadece şu; 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösteriliyor. Bütün hükümetler çözüm üretmek için çaba sarf etmişler. Şimdi iş başında bulunan AKP'de 2002 yılında kurulduğu günden beri bu konuyla ilgili olarak bir takvim ortaya koymuş, biz şu anda bu takvimin içindeyiz. Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci kez kurs vermeyin." dedi.

CİHAN

Yorumlar