Tekgözlü odada yaşam mücadelesi veren aile yapılacak yeni evlerini bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde baba, 3 çocuğuyla depo olarak kullanılan tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Tekgözlü odada yaşam mücadelesi veren aile yapılacak yeni evlerini bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde baba, 3 çocuğuyla depo olarak kullanılan tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlara dayanamayarak evi terk eden annelerinin ev yapılması halinde geri geleceğini söyleyen çocuklara müjdeli haber Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'dan geldi.

Ereğli'de bir evin deposunda yaşayan Türköz ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Türköz ailesi, depo olarak kullanılan binanın bir gözünde yaşam mücadelesi veriyor. Cem (14), Leyla (12) ve Nergis (10) adında 3 çocuğu bulunan baba, eşinin evi terk etmesiyle daha da sarsılmış. Yüzde 79 raporu olan çocuğunu imkansızlıklardan dolayı bir senedir tedavi ettiremeyen babaya en büyük destek mahalle halkından geliyor. Çocuklarına hem anne hem de babalık yaptığını söyleyen baba Şeref Türköz, kendisine ait bir tarlası olduğunu, buraya ev yapılması için yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Ailenin ortanca çocuğu olan Leyla (12) en büyük isteğinin annesinin geri gelmesi olduğunu söyledi. Annesini çok özlediğini söyleyen Leyla "Annemin gelmesini istiyorum. Annemi çok özledim. Yeni evimin olmasını ve annemin gelmesini istiyorum" dedi.

Baba Şeref Türköz (38) ise konuşmasında çocuklarının sabah ve öğlen saatlerinde okula gittiği için çalışamadığını, kızı Leyla'nın bakım parası ile geçimlerini sağladıklarını söyledi. Kaymakamlık makamından kendisine ev yapılacağını ancak buna rağmen bir gelişme olmadığını kaydeden Türköz şunları söyledi: "Devlete 3 sene önce ev için müracaatta bulundum. Son görüşmemizde bana evin parasının yattığı söylendi. İhaleye verileceği söylendi. Keşif yapılacağı söylenmesine rağmen gelen giden olmadı. Eşim annesinde. Aşağı yukarı 2,5 senedir burada duruyorum. Eşim de burayı kaldıramadı. Burada geçinemedi. 'Evin olmadığı müddetçe gelmem' diyor. Şu anda 3 çocuğa da ben bakıyorum. 3'ü de okula gidiyor. İkisi sabah, birisi öğlen gidiyor. Çocuklardan dolayı işe de gidemiyorum. Sabah giden öğlen geliyor, öğlen giden akşam geliyor. Çocuğumun bir tanesi yüzde 79 raporlu. Sağ gözünü kaybetti. Sol gözü de çok az görüyor. O da kapandı kapanacak. Geçimimizi çocuğumun bakım parası ile yapıyoruz."

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise Şeref Türköz'ün kendilerine başvurduğunu ve yapılan incelemelerin ardında keşif yapılmasını beklediklerini söyledi. Evin en kısa sürede yapılacağını ifade eden Çay "Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak ilçemizde bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında evi olmayan, fakir, yalnız yaşayan ailelere ev yapmak proje dahilinde, bunu başlattık. Şu ana kadar 15'e yakın ev yaptık. Aradığımız şartlardan birincisi tapu veya yerin kişinin kendisine ait olmasıdır. Burada İbrahimce Mahallesi'ndeki vatandaşımız bize başvurdu. Biz onunla ilgili çalışmaları yaptık. Genel müdürlüğe bildirdik. Onun keşif bedelini İl Bayındırlık Müdürlüğüne gönderdik. Bayındırlık Müdürlüğü bir keşif çıkaracak. O keşfe göre biz ihaleye çıkaracağız. Biraz önce de ilgili kişilerle görüştük. Bu vatandaşımızı kısa zamanda ev sahibi yapacağız." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar