Tekerlekli sandelye ile sınavda ter döktüler

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), tüm Türkiye ve KKTC’nin başkenit Lefkoşa’da saat 10.

Google Haberlere Abone ol
Tekerlekli sandelye ile sınavda ter döktüler

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), tüm Türkiye ve KKTC’nin başkenit Lefkoşa’da saat 10.00'da başladı. Bursa Nilüfer özel Eğitim Meslek Lisesi’nde ise 32 engelli 32 salonda sınava girdi. Her zaman olduğu gibi öğrenciler sınavda sorular karşısında ter dökerken veliler de bahçede dualarıyla onları yalnız bırakmadı.

Okul girişlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Adaylar yapılan üst aramasından sonra içeriye alındı. Adayların ellerindeki su şişelerinin reklamı da görevlilerce yırtıldı. Bursa Nilüfer özel Eğitim Meslek Lisesi’nde ise ayrı bir heyecan yaşandı. Engelli öğrencilere tahsis edilen okul önünde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. 32 engelli öğrencinin sınava girdiği okulda her öğrenci için birer salon tahsis edildi. Tekerlekli sandalyeleriyle okula gelen engelliler okul öğretmenlerinin refakatçiliğinde sınava girecek salonlara gittiler. Gül Esen isimli 35 yaşındaki engelli, "Çok çalışamadım ama heyecanlıyım. Bugün sınava giriyorum. İnşallah psikolog olmak istiyorum." diye konuştu.

Ailelerinin okul kapısına kadar getirdiği engelli öğrenciler, yapılan üst aramasından sonra sınıflara alındı. Bazı veliler ise tekerlekli sandalyenin nasıl kullanılacağını okul görevlilerine tarif etti. Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler sınıflarda veliler de bahçede ter döktü. Veliler hem Kur’an-ı Kerim okudu hem dua etti. Bazı veliler de Yasin Suresi okumayı tercih etti. Sınava son dakikada yetişen adaylar da büyük heyecan yaşadı. CİHAN

Yorumlar