Tekçe: Kilis’i dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri yapacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan adayı Mustafa Tekçe, Kilis'i dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tekçe: Kilis’i dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri yapacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan adayı Mustafa Tekçe, Kilis'i dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi. Asırlardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Kilis'in dünyanın en kritik coğrafyasında, her taşı tarih kokan, sahabeler tarafından şereflendirilmiş eşsiz bir diyar olduğunu belirten Tekçe, tüm bu manevi değerlere rağmen şehrin yıllar yılı inanç turizmi açısından bir arpa boyu yol kat edemediğini belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Tekçe ,belediye başkanı seçildiği taktirde Kilis'i, inanç turizminde dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri haline getirmenin başta gelen projeleri arasında yer aldığını kaydetti. Tekçe, "Hak Teala, Kuran-ı Kerim’de adı geçen zeytinin, üzümün, incirin en muhteşemini bize ikram etti. Aramıza bir barış ve kardeşlik dini olan İslam dinini yerleştirerek kalplerimize şefkat ,muhabbet ve sevgiyi , hayatımıza ise yardımlaşmayı,yiğitliği, mertliği ikram etti. Bunlar için ne kadar şükretsek azdır. Nimetin devamı şükürle mümkündür. Şükrün en kıymetlisi de fiili olarak yapılanlardır.Ama sağ olsunlar iş başına gelen yöneticilerimiz bizdeki bu erişilmez serveti duyuramadılar. Biz ecdadımızın bu emanetine sahip çıkıp şehrimizi bir dünya markası haline getirmeye söz veriyoruz." diye konuştu.

Kilis'te saklı bir hazine olarak yatan sahabe mezarları, yatırlar, türbe ve makamların tüm dünyaya duyurulacakları günü beklediğini ifade eden Tekçe, Kilislilerin teveccühüyle göreve geldiği taktirde ivedilikle belediye bünyesinde 'İnanç Turizmi Masası' kuracağını aktardı. Tekçe, bu konudaki projelerini 3 ana başlık başlık altında açıkladı. İlk olarak kurulacak olan turizm masası aracılığıyla Kilis'e Tursab ve kültürel gezi kuruluşlarıyla işbirliği yaparak dünyanın her köşesinden turist getireceğini belirten Tekçe, "Zengin kültürel mirasımızı gören yerli ve yabancı turistler Kilis'ten gitmek istemeyecekler. Yine ikinci konu olarak her yıl Kilis Meşhetlik Günleri adı altında uluslararası bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Bu özel gün sayesinde vatan için kahramanca şehit düşen yiğitlerimizi, kültürel değerlerimizi tüm dünyaya anlatacak sempozyumlar, söyleşiler, filmler ve kitap fuarlarıyla inşallah onların destanını yazacağız. Yine diğer bir konu olan dünyanın en eski mevlevihanelerinden biri olan Kilis Mevlevihanesi’ni, Mevlana Cemiyeti ve muhterem Çelebi ailesi ile iş birliği içine girerek, burayı Hazreti Mevlana’ya yaraşır, Ortadoğu'nun en muhteşem bir hizmet ve sema merkezi haline getireceğim. Kilisimizin mantık, tarih, edebiyat ve sanat alanlarında yetiştirdiği dünya çapında değerli atalarımızın eserlerini ve fikirlerini dünyaya duyuracağım. Camilerimizi, çeşmelerimizi, su yollarımızı, kale ve tarih zenginliklerimizi herkese anlatacağım." dedi.

CİHAN

Yorumlar