Tekalan'ın uçurtma şenliği büyük ilgi gördü

Mersin'in Anamur ilçesinde eğitim-öğretim kalitesinin yanı sıra düzenlediği sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde de adından söz ettiren Özel Yıldırımhan Tekalan İlk ve Ortaokulu'nun düzenlediği şenliğe öğrenciler ve veliler büyük...

Google Haberlere Abone ol
Tekalan'ın uçurtma şenliği büyük ilgi gördü

Mersin'in Anamur ilçesinde eğitim-öğretim kalitesinin yanı sıra düzenlediği sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde de adından söz ettiren Özel Yıldırımhan Tekalan İlk ve Ortaokulu'nun düzenlediği şenliğe öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Anamur İskele mevkiinde deniz kenarında düzenlenen ve Geleneksel hale getirilen 2. Uçurtma Şenliği sabah erken saatlerde başladı. Uçurtmalarını hazırlamak ve en yükseğe çıkarmak için başta veliler ve öğrencilerin büyük özen gösterdikleri görüldü.

Uçurtma Şenliği dolayısıyla açıklama yapan Anamur Yıldırımhan Tekalan Okul Müdürü Mustafa Eğilmez, ''Baharın geldiği ilk günlerde veli, öğrenci, öğretmen dayanışma ve kaynaşmasını sağlamak adına uçurtma şenliği düzenledik. Şenliğimizi Bozyazı ve Anamur'dan katılım oldukça fazlaydı. Birbirinden güzel uçurtmaların yer aldığı bu etkinliğe sadece öğrenciler değil veliler de büyük ilgi gösterdi. Eğilmez, ''Şenliğe okul öğretmenlerimizin katılımıyla da öğretmenlerimizin hem öğrencileriyle hemde velileriyle hoşça bir vakit geçirmelerini ve birbirlerini daha iyi tanımalarını amaçladık ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünmekteyim.'' dedi.

Uçurulan uçurtmaların ardından velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin hep birlikte yaptıkları kahvaltıyla birlikte şenlik sona erdi. CİHAN

Yorumlar